Uvnitř hořícího domu v Beňově byl majitel. Zasahovaly zde čtyři jednotky hasičů

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v noci z pondělí na úterý požár rodinného domu v Beňově na Přerovsku. Objekt byl průjezdem rozdělen na dvě obytné části. Požár zasáhl tu větší. Podle oznamovatele, který událost ohlásil v 23.00, se uvnitř nacházela jedna osoba. Hasiči po příjezdu proto vylomili dveře, aby se dostali do hořícího domu a v silně zakouřených prostorách v dýchacích přístrojích hledali majitele.

Foto zdroj: hzscr.cz

Majitele nakonec našli v části domu, která nebyla požárem zasažená, poskytli mu první pomoc a předali jej zdravotnické záchranné službě. Následně dům prošli s termokamerou a vyhledávali skrytá ohniska. Poté byl objekt předán k dohledu dobrovolné jednotce z Beňova. "Na místo byl povolán rovněž náš vyšetřovatel, který předběžně odhadnul škodu na 2,5 milionu korun. Příčinu a okolnosti bude zjišťovat ve spolupráci s PČR," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Na místě zasahovaly čtyři jednotky, a to profesionální ze stanice Přerov a SŽ Přerov a JSDH Beňov a Horní Moštěnic

"Dnešního dne, jakmile to okolnosti dovolí, bude místo požářiště ohledáno ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů a za účasti psa specializujícího se na vyhledávání ohnisek požárů a chemika z odboru kriminalistické techniky a expertiz. Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou v současné době v šetření. Jednou z verzí, kterou se zabýváme je i úmyslné zapálení. Na základě doposud zjištěných okolností jsme zahájily úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci. Okolní domy nebyly požárem zasaženy," dodala policejní mluvčí Miluše Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker