Olomoucký kraj pokračuje v podpoře prodejen v malých obcích

Olomoucký kraj opět podpoří malé vesnické prodejny. Přispěje jim na provoz, aby mohly v obcích dál fungovat. Rozdělovat se bude celkem sedm miliónů korun, část peněz hejtmanství obdrží od státu v rámci jeho projektu Obchůdek 2021+.

Foto: Ilustrační obrázek

„Olomoucký kraj získal dotaci ve výši 4 milióny korun na udržení provozu maloobchodu, k ní z vlastního rozpočtu přidá další 3 milióny, které byly v předchozích letech poskytovány na podporu maloobchodních prodejen v rámci Programu obnovy venkova,“ vysvětlil Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj, územní plánování a rozvoj venkova.

V roce 2021 se Olomoucký kraj zapojil do programu Ministerstva průmyslu a obchodu na podporu maloobchodního prodeje na venkově a zájem o pomoc přesáhl finanční možnosti programu. „Podpora pro venkovské prodejny letos i v dalších letech ještě nabyde na významu. Násobně vyšší náklady na energie budou totiž vytvářet negativní tlaky proti provozovatelům obchůdků a je odpovědností i zájmem kraje toto v co největší míře eliminovat. Podpora poskytnutá prostřednictvím aktuálně vyhlašovaného programu je jedním z malých, ale určitě důležitých opatření,“ doplnil náměstek Šafařík.

Dotační program Obchůdek 2022 na podporu venkovských prodejen na pondělním zasedání schválilo Zastupitelstvo Olomouckého kraje. Elektronický formulář bude žadatelům zpřístupněn 17. října, elektronické podání žádostí o dotaci pak bude možné od 31. října od 10 hodin do 15. listopadu letošního roku do 12 hodin.

Všechny podrobnosti k dotačnímu programu jsou dostupné na webových stránkách Olomouckého kraje www.olkraj.cz/obchudek.  



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker