Fantastická skeletonová budova z roku 1911 se v říjnu otevře dalším návštěvníkům!

Český rozhlas Olomouc se letos přestěhoval do nových prostor v ulici Pavelčákova. Po více než sedmdesáti letech opustil prostory na Horním náměstí. Proto se rozhodl uspořádat pro veřejnost prohlídky nové budovy. Dalším termínem, kdy je možné velmi zajímavou budovu navštívit, je pátek 28. října od 10 do 17 hodin.

Parádní strop domu s železobetonovou skeletonovou konstrukcí | Foto: Rej.cz

Prohlídky budou po půlhodině, první začíná v 10 hodin a poslední v 16:30. Skupiny návštěvníků budou po deseti osobách a prohlédnou si nové prostory Českého rozhlasu Olomouc, ze kterých se vysílá každý den už od páté hodiny ranní. Průvodci budou z řad moderátorů a redaktorů Českého rozhlasu Olomouc.

Nově tedy najdete Český rozhlas Olomouc v ulici Pavelčákova, v bývalém domě s nábytkem. Tento dům má bohatou historii a byl postaven v roce 1911 na gotické parcele podle projektu architekta Christopha Glasera pro obchodníka s nábytkem Franze Kleina. V té době se jednalo o moderní železobetonovou skeletovou konstrukci, jednu z prvních nejen v Olomouci. Několik desetiletí zde sídlila nábytkářská firma Slezák a Hutka z Velkého Týnce, od roku 1948 prodejna národního podniku Thonet.

Jen pro lepší orientaci v případných archivních materiálech připomeňme, že tato ulice se v historii jmenovala Terezská a Havlíčkova, jméno Pavelčákova dostala až roku 1945. 

Více informací naleznete zde na webu Českého rozhlasu Olomouc

Kdy: pátek 28. října od 10 do 17 hodin.

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

V interiéru je druhotně osazen renesanční portál z počátku 17. století | Foto: Rej.cz

Prodejna měla tehdy adresu Havlířčkova 14, dnes jde o stejný dům, ale s adresou Pavelčákova




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker