Restaurace Městského domu je opět bez provozovatele. Návštěvníci narazí na cedulku „zavřeno“

Po třinácti měsících odchází z Městského domu společnost Apetit, která tu provozovala restauraci – důvodem odchodu je hlavně dramatické zvýšení cen energií. Historický dům patřící městu tak od pondělí 8. srpna opět osiřel a najít nájemce, který by se zabýval gastronomií, je problematické. „To už víme z dřívějších dob, kdy jsme těžko a opakovaně hledali provozovatele,“ potvrdil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Městský dům je právem nazýván perlou Masarykova náměstí. Nabízí hostům 80 míst v restauraci, 20 v salonku a 30 v kavárně, kulturní sál je pak určen pro 410 návštěvníků a na balkóně je 120 míst ke stání. Foto zdroj: prerov.eu

Personál společnosti Apetit přivítal návštěvníky poprvé 21. června loňského roku – po téměř čtrnácti měsících, kdy byl Měšťák kvůli nezájmu ze strany podnikatelů v pohostinství zavřený. Teď je město coby majitel Městského domu opět ve stejné situaci. Další nájemce odešel a nový není na obzoru. Přitom dosud byly městem nastaveny nadstandardní podmínky.  „Lze předpokládat, že se opět schválí úleva z nájemného a provozovatel tak zaplatí symbolických sto korun měsíčně. V plné výši bude ovšem hradit spotřebované energie,“ uvedla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná s tím, že záměrem města je najít co nejdříve provozovatele, který se nebude bát nové výzvy.

Naposledy byla restaurace Městského domu pro veřejnost otevřena uplynulý víkend v průběhu Svatovavřineckých hodů. „Lidé se ale nemusejí bát, že by si na podzim při návštěvě divadelního představení nebo koncertu nedali kávu nebo skleničku vína – občerstvení v kavárně bude při kulturních akcích zajištěno,“ doplnila Daniela Novotná.

Městský dům stojí na Masarykově náměstí od roku 1897 a je nejvýznamnějším kulturním zařízením ve městě. Restauraci tam v novodobé historii provozovala společnost Imit, pak ji převzaly Kulturní a informační služby města Přerova. Před společností Apetit tu byl od ledna roku 2019 Hotel Jana - společnost měla v plánu v Měšťáku podnikat pět let, ale po roce a čtvrt smlouvu s městem ukončila.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker