Cyklostezka v Palackého ulici je už hotová, ještě ji ale čeká kolaudace

Nově vybudovaná cyklostezka v Palackého ulici bude stavební firmou oficiálně předána městu ve středu 10. srpna. „I když stezka ještě není zkolaudována, cyklisté už ji využívají a testují,“ řekl Jiří Raba z přerovského magistrátu. Stavba 925 metrů dlouhého úseku začala v říjnu loňského roku a součástí celé akce bylo i přemístění autobusové zastávky, úprava světelného signalizačního zařízení i veřejného osvětlení.

Foto zdroj: prerov.eu

„Cyklostezka přišla na 15 milionů 900 tisíc korun, ale město zaplatí jen 2 miliony 100 tisíc korun,“ nastínila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová s tím, že zbylá částka byla dofinancována z dotací – Olomoucký kraj přispěl sumou 2 miliony 400 tisíc korun a 11 milionů 400 tisíc přišlo z Integrovaného regionálního operačního programu. „Cyklostezka vede přes okružní křižovatku Velká Dlážka/Nábř. E. Beneše/ Most Míru k okružní křižovatce Palackého/Jateční/Most Míru/Nábř. PFB. Dále pokračuje ulicí Palackého až na křižovatku s ulicí Komenského, kde je navázána na stávající cyklostezku,“ shrnul primátor města Petr Měřínský.

Pro přerovské cyklisty jde o novou důležitou tepnu – díky ní se mohou bezpečně přepravit od podjezdu v Předmostí až na Komenského ulici. 

Zdroj: https://www.prerov.eu/cs/magistrat/tiskove-centrum/tiskove-zpravy-2022/tz-srpen-2022/cyklostezka-v-palackeho-ulici-je-uz-hotova-jeste-ji-ale-ceka-kolaudace.html



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker