„Značka Regionální potravina je jedním z nejvyšších ocenění kvality v České republice. Zákazníka utvrzuje v tom, že se jedná o výrobek z regionálních a také ryze českých surovin. Navíc nejde jen o propagaci konkrétních výrobků, ale také celého Olomouckého kraje,“ řekl Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.
Soutěž je určená pro malé a střední regionální producenty do 250 zaměstnanců. Hodnotí se výrobky v devíti kategoriích.
„Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky Regionální potravina Olomouckého kraje, musí být vyroben na území Olomouckého kraje a nejméně ze sedmdesáti procent ze surovin z Olomouckého kraje, nebo, je-li to z objektivních důvodů nutné, z České republiky s odůvodněním, proč nepochází surovina z Olomouckého kraje. Hlavní surovina pak musí být ze stoprocentně tuzemského původu,“ popsala pravidla krajská koordinátorka soutěže Jana Neradilová.
V případě, že máte zájem zúčastnit se letošního ročníku soutěže, kontaktujte pro podrobnější informace krajskou koordinátorku soutěže Janu Neradilovou - a to na telefonním čísle 728 730 428 nebo e-mailu: oakpr@volny.cz. Informace o soutěži je možné získat i na webu soutěže www.regionalnipotravina.cz.
Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 29. září na festivalu gastronomie a nápojů OLIMA na Výstavišti Flora Olomouc.