Piráti s dobrovolníky uklidí Předmostí v Přerově

Přerovští Piráti se už 8.rokem zúčastní dobrovolnické eko-kampaně “Ukliďme svět, ukliďme česko!” Cílem akce bude nejen uklidit okolí Předmostí, ale i ve společné věci zapojit různé zájmové skupiny lidí, např. školáky, vysokoškoláky, úředníky, skauty, pejskaře či politiky. A taktéž mediálně zviditelnit dlouhodobě neřešenou problematiku černých skládek a odpadků ve veřejném prostoru.

Foto zdroj: FB PEPŘ - Pirátské epicentrum Přerov

Hlavní termín letošní akce bude sobota 2. dubna. Přerovští piráti se letos zaměřili na lokalitu Předmostí v Přerově. “Letošní úklid zahájíme v Předmostí a odtamtud se vydáme směrem na Žernavu, kde se nachází i jedna černá skládka, kterou se pokusíme zlikvidovat,” říká předseda místního sdružení Pirátské strany, Vojtěch Nezval, a dodává: “V předchozích letech jsme uklízeli hlavně v okolí přerovských lagun, ale za tu dobu se zde objevila spousta dalších dobrovolníků, kteří zde začali pořádat další úklidy. Máme velkou radost z toho, že každým rokem se zapojuje více dobrovolníků a my proto můžeme uklízet i na jiných místech, kde je to také potřeba. Věříme, že se k nám připojí i místní, jelikož nám všem záleží na zlepšování čistoty v přerovském veřejném prostoru.”

Sraz dobrovolníků bude v 10 hodin dopoledne v Předmostí na parkovišti před bývalou sokolovnou . Jako každý rok se počítá i s celou řadou dobrovolníků z Přerova a přilehlého okolí. Pytle na sběr odpadu a rukavice zajistí organizátoři akce. Jediné, co budou dobrovolníci potřebovat je oblečení, které si mohou případně zašpinit, chuť do práce a dobrou náladu.

Mapu se všemi úklidy naleznete zde

Událost přerovského úklidu naleznete zde



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker