Od pátku startuje skatepark u přerovské Velké Laguny zimní provoz

Sportující děti, mládež, dospělí, zkrátka fandové umělých překážek a městských sportů se nemohou dočkat jara a tak pro ně město Přerov otevře od pátku 28. ledna oblíbený skatepark.

Nemusí čekat na jaro... Vyznavači skateboardingu, bruslí nebo koloběžek budou moci řádit v přerovském skateparku už od 28. ledna. Foto: TSMP

Skatepark u velké Laguny patří k oblíbeným přerovským sportovním plochám. Bývá otevřen od jara do podzimu, v průběhu zimních měsíců se jeho brány zavírají. Zejména mladým sportovcům ale tříměsíční přestávka nevyhovuje. Provozní doba skateparku byla totiž donedávna jen od března do listopadu v závislosti na klimatických podmínkách. 

„Chtěli zkrátka trénovat na překážkách i přes zimu.  Jejich požadavek jsme projednali se správcem, tedy s technickými službami, a protože jsme neshledali žádný vážnější důvod, tak vycházíme jejich přání vstříc,“ informoval vedoucí odboru majetku města Miloslav Dohnal, pracovník přerovského magistrátu.

V současné době se vypracovává nový provozní řád, ten bude hotový v průběhu příštího týdne a od pátku 28. ledna už mohou areál využívat milovníci adrenalinu.

S novým provozním řádem budou stále platit „staré zákazy“ – na venkovní sportoviště se například nesmí nosit alkoholické či jiné omamné látky, nesmí se tam kouřit, rozdělávat oheň či používat pyrotechniku, zapovězeno je mít tu zbraně nebo ostré předměty. Zakázáno je i vnášení překážek, které nebyly dodány a schváleny provozovatelem.

Skatepark u Laguny prochází pravidelnou kontrolou a vloni v červnu tam technici zjistili závady na překážkách, ty byly opraveny – a zároveň vyvstala otázka, jakými atrakcemi ještě místo vylepšit. „Na podzim proto byly upraveny dvě překážky – rail a fun box – a přikoupeny tři další. Přibyl tu takzvaný manual-table a dvě překážky zvané rail, jedna o délce 3 a druhá o délce 4 metry,“ vzpomněl Petr Školoud, pracovník magistrátu města Přerova z odboru majetku. Za úpravy a nové atrakce zaplatilo město 160 tisíc korun. 

V oploceném areálu jsou k dispozici překážky funbox, minirampa, malé a velké radiusy, danger, A-čko a další. Ve skateparku se každoročně provádí revize všech herních prvků a následná celoroční údržba.

Vstup do skateparku je zdarma a na vlastní nebezpečí. Ve skateparku je nutné dodržovat provozní řád.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker