Do přerovských základních škol dorazily testy, děti se budou v pondělí testovat na covid

Přerovské školáky opět čeká testování antigenními testy. Město se v posledních sedmi dnech stalo součástí oblasti s výskytem laboratorně prokázaného onemocnění covid-19, kdy je více než 300 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Žáci z přerovských základních škol zřizovaných městem se budou testovat ve dnech 1. a 8. listopadu.

Foto zdroj: prerov.eu

Netěší nás to, ale možnost volby nemáme,“ konstatoval náměstek primátora Petr Kouba. Ten zároveň potvrdil, že testy „Sejoy“ byly už dnes do škol distribuovány – a to v počtu 8675 kusů. „Školáci, kteří nechtějí používat tento způsob testování z nosu, si mohou – stejně jako na jaře – donést svoje vlastní testovací sady, které jim lépe vyhovují,“ potvrdil Kouba. Připomněl i to, že pokud některý z rodičů ví, že jeho dítě samotestování nezvládne, může být tomuto procesu přítomen. „Při výuce mohou být žáci bez roušek, ovšem v případě odmítnutí testování bude školák muset mít ochranu dýchacích cest nasazenou po celou dobu pobytu ve škole,“ doplnil vedoucí oddělení školství a mládeže Petr Hrbek. Pokud některý z rodičů sezná, že nechce za těchto podmínek svého potomka posílat do školy, musí absenci řádně omluvit a dohodnout se s vyučujícím na předávání úkolů – distanční výuka souběžně s prezenční probíhat nebude.

Testování se netýká naočkovaných dětí. Všech školáků se ale týká povinnost nosit ve společných prostorách školní budovy roušku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker