Další pomoc po tornádu. Tentokrát vstupné z památek Olomouckého kraje

Charitativní akci, jejímž cílem je přispět na obnovu tornádem poničené galerie v Hodoníně, spustí už brzy Olomoucký kraj. Veškeré vstupné, které o víkendu 31. července až 1. srpna vyberou krajské příspěvkové organizace – jako jsou například muzea či galerie, půjde na pomoc právě do Hodonína. Mnozí politici jsou přitom kritizováni, že si z pomoci jižní Moravě dělají kampaň. Říjnové volby do Poslanecké sněmovny jsou totiž již za dveřmi.

Foto zdroj: olkraj.cz

Kupte vstupenku - podpoříte jižní Moravu

„Odhadujeme, že se bude jednat o částku v řádech statisíců korun. Chci poděkovat všem lidem, kteří poslední červencový víkend naše příspěvkové organizace navštíví, a pomohou tak lidem, které postihla nevídaná přírodní katastrofa,“ řekl Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro kulturu za koalici Spojenci - KpOK.

Podle tiskové zprávy Olomouckého kraje nejde o jedinou pomoc, kterou hejtmanství do sousedního kraje pošle. Jak do médií informovalo vedení kraje již dříve, přímo z rozpočtu zamíří do postižených obcí finanční dar v celkové výši 400 tisíc korun. Hejtman Josef Suchánek (Piráti + STAN) podle vyjádření Olomouckého kraje zprostředkoval dodávku stavebního řeziva. 


Katastrofa tématem politické kampaně? 

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se konají 8. a 9. října 2021. Politické strany a politici se předhánějí v tom, kdo na pomáhání tornádem zničeným vesnicím vydělá nejvíc popularity. Drtivá většina jejich podpory není z jejich vlastních zdrojů.

Favoritem těchto voleb jsou přitom právě Piráti, kteří vytvořili komplikovanou volební koalici s tzv. STAN (zkratka podle STArostové a Nezávislí). Piráti také vedou Olomoucký kraj, kde odsunuli vítězné ANO do opozice a spolu s dalšími stranami vytvořili širokou koalici. Podle mnohých spekulací se i v parlamentních volbách chystá vítězství právě Pirátů, kdy jejich vůdce Ivan Bartoš se má stát novým českým premiérem. Pomáhat udržet vládu nad Českem mu má kromě STAN také ODS spojená s TOP09 a KDU-ČSL. Přerovský Rej k tématu sněmovních voleb chystá již brzy seriál s názvem "Hra o poslanecký trůn". 

„Olomoucký kraj na místě nasadil také svoje hasiče a záchranáře. Jedná se o celý balíček pomoci, který jsme našim sousedům poskytli,“ dodal Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje (PIRÁTI + STAN).


Seznam organizací, které se do akce zapojí:

Vlastivědné muzeum v Olomouci

Muzeum Komenského v Přerově

Vlastivědné muzeum Jesenicka

Muzeum a galerie v Prostějově

Vlastivědné muzeum v Šumperku

Muzeum Zábřeh

Muzeum Mohelnice

Památník Adolfa Kašpara v Lošticích

Lovecko-lesnické muzeum v Úsově

Rodný dům Petra Bezruče v Kostelci na Hané

Muzeum Vincenze Priessnitze v Jeseníku

Zámek Čechy pod Kosířem

Arboretum Bílá Lhota

Hrad Helfštýn

Hvězdárna Prostějov



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker