Místo betonového nástupiště vznikne v ulici 9. května krytá zastávka

Do autobusových zastávek bude letos investovat město Přerov. Jedna se bude stavět v novém, druhá projde úpravou, další dvě se připravují k opravám. Stanice pro cestující v ulici 9. května byla až dosud tvořena jen vybetonovaným pláckem s označníkem - a nově tam „vyroste“ nástupiště se zastávkovým přístřeškem o rozměrech 1,7 krát 2,8 metru, pod nímž bude zámková dlažba.

Současná zastávka v ulici 9. května. Foto zdroj: prerov.eu

Součástí projektu je i úprava stávajícího chodníku. „Cestující určitě ocení i to, že nástupiště bude osvětleno solárním veřejným osvětlením,“ řekl radní Michal Zácha. S pracemi začnou dělníci v pondělí 12. dubna a do konce května by měla být zastávka nachystána k převzetí. Za její stavbu dá město 618 tisíc korun.

Druhá čekárna, která čeká na úpravu, se nachází v Komenského ulici, kde se aktuálně chystá rozsáhlá oprava chodníků za 2 miliony 360 tisíc korun. Společně s touto akcí se bude v průběhu léta rekonstruovat i zastávka naproti Pivovaru – v prostoru před lékárnou. „Současná zastávka bude dočasně přemístěna, ve stávající ploše se odstraní betonová dlažba a udělá se nová konstrukce ze zámkové dlažby. Na místě bude i úprava pro nevidomé,“ doplnil Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu.

V Přerově a místních částech se nachází 73 autobusových zastávek, které se postupně upravují a vylepšují. Vloni například vzniklo nové místo pro čekající pasažéry v ulici Brabansko, rok předtím v Palackého ulici. „V rámci údržby se letos připravují i menší opravy zastávek v místních částech Penčice a Žeravice,“ nastínila další plány Irena Šikulová z odboru majetku.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker