Přerov má novou zastupitelku za SPD, stala se jí Irena Hanzlová

Svého mandátu přerovského zastupitele se po dvou a půl letech vzdal Vladimír Pospíšil z SPD. Svou rezignaci poslal primátorovi města Petru Měřínskému ve čtvrtek 25. února, v osobním pohovoru pak zmínil, že za jeho rozhodnutím stojí především zdravotní problémy. V křesle ho – v souladu s výsledky komunálních voleb – vystřídá stranická kolegyně Irena Hanzlová. Nabídku stát se novou zastupitelkou přijala.

Irena Hanzlová (uprostřed) pracuje v Komisi pro občanské záležitosti. Snímek je z blahopřání pětasedmdesátníkům. Foto zdroj: prerov.eu

Šestašedesátiletá Irena Hanzlová není pro přerovskou politickou scénu žádným nováčkem, v zastupitelstvu už v minulosti seděla za KSČM, funkci vykonávala dvě volební období – od roku 1998 do roku 2006. Aktivní je i dnes v poradních orgánech rady města, které jsou jí díky profesnímu zaměření blízké, pracuje v Komisi pro sociální věci a zdravotnictví a také v Komisi pro občanské záležitosti.

„Jsem zdravotní sestra a celý život se pohybuji v tomto oboru, působila jsem v Okresním ústavu sociálních služeb, byla vrchní sestrou na přerovském letišti, pracovala i na železniční poliklinice,“ řekla Irena Hanzlová. Od roku 2015 je v důchodě, ale ani v penzi se své práce nevzdala a působí jako zdravotní sestra v domácí péči. Celoživotně se také jako vedoucí ozdravných pobytů na táborové základně věnuje dětem a mladým lidem.

„I v zastupitelstvu bych se chtěla zabývat především zdravotními a sociálními tématy, věnovat více péče seniorům a jejich potřebám, ale i zájmům nejmladších Přerovanů. Zajímám se celkově o život ve městě a žádné téma mi nebude cizí,“ konstatuje Irena Hanzlová.

Ta už se stala oficiálně zastupitelkou a má k výkonu funkce mandát, ještě ji ale čeká poslední krok. „V pondělí 12. dubna musí na zastupitelstvu složit slib a stvrdit jej podpisem,“ uvedl Zdeněk Daněk z Kanceláře primátora.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker