Farmářských trhů má být letos osm, konání je ale s otazníkem

Termíny přerovských farmářských trhů jsou známy, prodejci připraveni nabídnout své zboží - jestli se ale na Masarykově náměstí doopravdy stánky otevřou, je zatím nejisté. Předběžně si mohou zájemci do svých kalendářů zaškrtnout několik termínů trhů, které byly dnes odsouhlaseny radními. První se má konat ve čtvrtek 11. března, další pak 1. a 29. dubna, 13. května, 10. června, 9. září, 7. a 27. října.

Foto: Ilustrační obrázek

„Když budou trhy povoleny, stánky postavíme dál od sebe, všichni prodejci budou mít roušky či respirátory a hygienické rukavice, samozřejmostí je dezinfekce,“ uvedla Jana Neradilová z Okresní agrární komory, která pro Přerov trhy pořádá. Stánků by mělo být maximálně pětadvacet a sortiment obvyklý – od uzenin přes mléčné výrobky, medy, koláče, frgály, chleba, ovocná vína, koření, zeleninové přísady a kytky až po dětské oblečení či rukodělné výrobky.

Pořadatelé věří, že pokud nevyjde březnový trh, tak velikonoční termín už „klapne“ a nebude se opakovat loňský scénář, kdy prodejci měli nachystané jarní dekorace, kraslice či pomlázky – a všechno nakonec zůstalo v krabicích. „Zatím se nám kvůli nejistotě prodejci příliš nehrnou, i když si myslím, že prodej na venkovním prostranství je bezpečnější než ve velkých marketech, kde je „hlava na hlavě“. I přesto máme domluvené prodejce, kteří jsou připraveni od devíti ráno do čtyř odpoledne prodávat,“ potvrdila Neradilová.

            Jak to bude s letošními osmi termíny farmářských trhů budou nakupující vědět vždy jen pár dní dopředu. „Záležet bude na opatřeních vyhlášených vládou. Informace budou vždy zveřejněny na webu města a přečtou si je i uživatelé Mobilního Rozhlasu,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker