Žeravice hostily přerovskou školní ligu, účastnilo se 13 týmů

Celkem 13 družstev ze základních škol z celého Přerova a okolí se zapojilo do finále Žeravické školní ligy 2024, která proběhla v hale SK Žeravice minulý týden v pátek. Děti se utkaly nejen v zápasech házené, ale i v dovednostních soutěžích. Nadcházející den byl poté ve znamení ukončení letošní sezony žeravického klubu, ale věnován byl také dětem.

Do finále Žeravické školní ligy se zapojili školáci například ze ZŠ U Tenisu, Za mlýnem, Boženy Němcové nebo ze ZŠ Jana Amose Komenského, nechyběli ani mladí sportovci z Oseka nad Bečvou či Rokytnice. V celkovém pořadí, kde se kromě házené hodnotily také sedmičky, hod na přesnost, skok do dálky a přeskoky přes švihadlo se v mladší kategorii umístili na 1. místě školáci ze ZŠ Boženy Němcové následováni družstvy ze ZŠ Za mlýnem a ZŠ U Tenisu.


Ve starší kategorii v celkovém počtu za disciplíny zvítězilo družstvo ze ZŠ JAK, na druhém místě se umístilo družstvo ZŠ Rokytnice1 následováno týmem ZŠ Rokytnice2. Vítězné týmy z obou věkových kategorií zvítězily i v samotném turnaji házené. „Fanoušky byly spolužáci ze škol a školních družin. Na místě se v pátek sešlo kolem 500 dětí. Tato organizačně náročná akce by se neobešla bez spolupráce sponzorů, kterým tímto děkujeme,“ uvedl místopředseda výkonného výboru SK Žeravice Tomáš Zaoral. Součástí akce byl bohatý doprovodný program na kterém se podíleli i příslušníci policie a HZS SŽ Přerov.


V sobotu v odpoledních hodinách na turnaj navázalo slavnostní ukončení sezony a dětský den. „Opět za bohatého doprovodného programu proběhlo zábavné odpoledne zakončené hasičskou pěnou. Součástí programu bylo vyhlášení a představení nejúspěšnějších mládežnických družstev klubu a předávání ocenění,“ dodal Zaoral. 


Mezi oceněnými mládežnickými družstvy je družstvo mladších žaček (1. místo v přeboru Olomouckého a Zlínského kraje), mladších žáků (3. místo v přeboru Ol. a Zl. kraje), mladších dorostenců ( 1. místo v 2. Severomoravské lize dorostenců), starších dorostenek (1. místo v 2. lize Moravy).

Všem družstvům blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
podlahy poker