Házená, střelba a badminton. Mladí nadějní sportovci zažívají první olympijský den

Střelbou ze vzduchové pistole a házenou začali včera v Přerově své klání mladí sportovci, kteří se nominovali na 19. ročník Olympiády dětí a mládeže. Na největší českou akci pro mládež se kvalifikovalo 3 539 sportovců a sportovkyň ve dvaceti sportech a zápolit budou v šesti městech Olomouckého kraje – v Olomouci, Prostějově, Uničově, Kojetíně, Velké Bystřici a Přerově.

Foto zdroj: prerov.eu

„Je to událost, na které mladí sportovci zažijí atmosféru opravdu velké akce. Dávají první rozhovory médiím, snaží se podat své maximální výkony, prožívají silné emoce, ale také navazují nová přátelství,“ přibližuje akci náměstek primátora Petr Kouba.

V Přerově se představí tři sporty – házená, sportovní střelba a badminton

Všechny čtyři dny, kdy olympiáda probíhá, poskytuje házené své zázemí Sportovní hala Žeravice. Ve čtvrtek ve 14 hodin vyvrcholí tato disciplína finálovým utkáním starších žákyň. Střelba ze vzduchové pistole našla svůj prostor v Městské sportovní hale Přerov, ve které se každý den od 9 hodin střetnou dorostenci a dorostenky. Ve středu 29. června od 10 hodin mohou fanoušci zhlédnout v Badminton aréně dvouhru a čtyřhru nadějných badmintonistů.

„Pro některé se mládežnická olympiáda stane největším sportovním zážitkem v životě a pro jiné je pouze odrazovým můstkem na cestě ke skutečným olympijským hrám. Jsem rád, že i Přerov může mladým sportovcům nabídnout svá sportoviště,“ doplňuje primátor Petr Měřínský.

Kompletní program olympiády, výsledky i živé sportovní přenosy jsou k dispozici na webových stránkách Českého olympijského výboru.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker