Přerov opět pojede na kole. Účastníci soutěže se vydají cyklobusem i na společný cyklovýlet

Už čtvrtým rokem pořádá přerovská radnice soutěž Přerov jede na kole, prostřednictvím níž chce motivovat zaměstnance místních firem k častějšímu využívání šetrných forem dopravy při cestách do práce a z práce. Do klání, které nese podtitul „Nechej auto doma!“, se mohou zájemci registrovat od pondělí 11. do soboty 30. dubna.

Foto: Ilustrační obrázek

„Cílem je inspirovat soutěžící k výměně automobilu za pěší chůzi, běh, kolo, koloběžku nebo jiné bezmotorové vozidlo. Samotná soutěž bude probíhat od 1. do 31. května a mohou se do ní přihlásit celé kolektivy, vedené kapitánem, který je bude motivovat a zapisovat výsledky,“ uvedla Jana Pivodová z Kanceláře primátora.  Vyhlášena je jedna soutěžní kategorie – a to „pravidelnost jízd“, ve které se do závěrečného losování o ceny dostanou všechny kolektivy, které splní 60procentní hranici možných absolvovaných jízd do práce a z práce, případně školy. „Cílem soutěže nejsou velké fyzické výkony, nýbrž pravidelnost, s jakou účastníci k přesunu do zaměstnání a zpět domů využívají vlastní pohon,“ podotkla Pivodová.

V letošním roce je pro přihlášené účastníky soutěže navíc na sobotu 28. května připraven společný cyklovýlet. „Cyklobus účastníky zaveze na dvě výchozí stanoviště, sami si pak mohou zvolit trasu podle svých schopností. První zastávka bude na Svatém Kopečku, což znamená asi 30kilometrovou trasu. Druhá zastávka cyklobusu bude v Domašově nad Bystřicí, a to je asi 50kilometrový výlet,“ upřesnila cyklokoordinátorka města Jana Gazdíková.

Do soutěže je možno se zaregistrovat přes Přihlašovací formulář. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker