Přerov má novou sportovní královnu. Stala se jí ploutvařka Kateřina Padalíková

Královna přerovského sportu má od úterního galavečera ankety Nejúspěšnější sportovec města Přerova roku 2021 nástupkyni. Zkušenosti a eleganci vystřídalo dravé mládí. Vítězkou hlavní kategorie jednotlivců se stala ploutvařka Kateřina Padalíková. Před sedminásobnou mistryní republiky musela smeknout i úřadující šampionka Lenka Červená-Bořutová. „Je to obrovský úspěch. Nečekala jsem vůbec něco takového. Možná třetí místo, ale první? Bylo to opravdu velké překvapení,“ usmívala se teprve devatenáctiletá závodnice klubu Fast Fins CZ, která na republikovém šampionátu proměnila sedm ze svých osmi startů ve zlato v otevřené kategorii. Jednou byla „až“ bronzová.

Foto zdroj: prerov.eu

A kdo také uspěl?

Jednotlivci – dospělí

1. Kateřina Padalíková (Fast Fins Přerov, ploutvové plavání) – Na mistrovství republiky ukořistila v otevřené kategorii famózních sedm zlatých a jednu bronzovou medaili. Čtvrté místo vybojovala na Světovém poháru v maďarském Egeru.

2. Lenka Červená-Bořutová (Fitness AVE, fitness) – Na mistrovství republiky v kategorii bodyfitness žen skončila na sedmém místě. Na mistrovství světa skončila tentokrát šestá v kategorii fitness artistic do 163 cm. Medaile sbírala ve veteránské kategorii Masters nad 35 let v bodyfitness.

3. Tadeáš Koryčan (1. FC Viktorie Přerov, fotbal) – V osmnácti letech táhl muže Přerova. Na podzim nasázel málo vídaných 16 branek v divizní skupině E a řekl si o zájem FC Slovácko, kde podepsal první smlouvu v kariéře.

Jednotlivci – mládež

1. Linda Nosková (TK Precheza Přerov, tenis) – Jako čtvrtá Češka historie ovládla juniorskou dvouhru na slavném French Open. V 16 letech se posunula do první třístovky světového žebříčku mezi ženami. V roce 2021 ovládla čtyři turnaje kategorie ITF včetně domácího podniku v Přerově s dotací 60 000 amerických dolarů. Stala se mistryní republiky mezi ženami ve dvouhře venku i v hale, ovládla také Pardubickou juniorku. Byla vyhlášena druhou nejlepší českou juniorskou sportovkyní za rok 2021.

2. Lucie Hrubá (Skorpen Přerov, ploutvové plavání) – Na mistrovství republiky kategorie juniorek získala pět zlatých a jednu stříbrnou medaili v individuálních disciplínách. Účastnila se i Světového poháru, kde brala tři jedenáctá místa.

3. Oliver Punge (SK Přerov, atletika) – Na mistrovství republiky neslyšících vybojoval dvě zlaté medaile – v běhu na 1500 i 3000 metrů.

Kolektivy – dospělí

1. Fantasy Přerov, seniorky (mažoretky) – Malá formace seniorek (15 – 21 let) ve složení Adéla Krmelová, Barbora Lukešová, Natálie Petrová, Tereza Šaratová, Neli Nevřalová a Barbora Ludmilová zvítězila s náčiním pompom na mistrovství republiky. Na mistrovství světa získala stříbro. Velká skupina pak brala bronz na republikovém i světovém šampionátu.

2. Přerov Mammoths, muži (americký fotbal) – Druhou sezonu mezi tuzemskou elitou mají za sebou přerovští Mamuti. Na úvod před televizními kamerami sice potrápili později mistrovskou Vysočinu, pak ale museli na první vítězství dlouho čekat. Povedlo se v posledním zápase sezony. Mamuti nakonec skončili na posledním pátém místě Kittfort ligy.

3. HC Zubr Přerov, muži (hokej) – Čtvrtfinálové prokletí po návratu do druhé nejvyšší soutěže sice přerovští hokejisté nezlomili, opět ale předváděli perfektní výkony v základní části sezony 2020/21. Výsledkem bylo třetí místo za Kladnem a Jihlavou a 69 získaných bodů z 34 odehraných utkání.

Kolektivy – mládež

1. Skorpen Přerov, juniorky (ploutvové plavání) – Družstvo ve složení Lucie Hrubá, Justýna Krumpholzová, Veronika Vašíčková a Klára Vránová vybojovalo oba tituly mistryň republiky ve štafetách 4x100 PP a 4x200 PP smíšené kategorie juniorek a žen. Všechny věkem juniorky tvořily také základ týmu pro mistrovství republiky seniorských družstev, kde bral Skorpen čtvrté místo.

2. IHC Night Birds Přerov, členové týmu U16 (inline hokej) – Jakub Trnka, David Svozil, Jakub Galnor, Kryštof Janek, Matěj Pekař, Marek Mozr pomohli české reprezentaci k titulu mistrů Evropy v kategorii U16.

3. Fantasy Přerov, juniorky (mažoretky) + CENA SYMPATIE – Malá formace juniorek (12 – 14 let) ve složení Adéla Kristová, Markéta Ševčíková, Kateřina Šindarová, Diana Janáková, Tereza Ledvinová a Rozálie Kašparová skončila s náčiním pompom čtvrtá na mistrovství republiky a zlatá na mistrovství světa.

Krajánek roku

Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec, hokej) – Odchovanec přerovského hokeje oslavil s Třincem svůj premiérový titul v extralize. Patřil přitom ke klíčovým obráncům Ocelářů.

Další pořadí: 2. Tomáš Šišma, 3. Petr Školoud

Trenér roku

Tomáš Krupa (TK Precheza Přerov, tenis) – Bývalý trenér Tomáše Berdycha, Karolíny Plíškové či Barbory Strýcové se vrátil během covidového období do Přerova, kde se ujal největšího talentu místního klubu – Lindy Noskové. Mladičkou tenistku dovedl k prvním titulům na ženském okruhu a především k triumfu ve dvouhře juniorského French Open.

Další pořadí: 2. Jaroslav Hýzl, 3. David Rojka

Masters

Jan Bartošek (Veslařský klub Přerov, veslování) – Veslař ročníku 1942 na mistrovství republiky Masters se zahraniční účastí startoval ve čtyřech disciplínách. Ve třech z nich se ve svých kategoriích (průměrný věk posádek 65 – 69 let a 70 – 74 let) stal mistrem republiky. Jednou bral druhé místo. Zlatý byl na dvojce bez kormidelníka, čtyřce s kormidelníkem a na smíšeném dvojskifu.

Další pořadí: 2. Stanislava Bubíková, 3. Jiří Tomešek

Osobnost roku

Pavel Složil mladší (dostihový sport) – Jako jeden z nejmladších jezdců se vloni zapsal na vítěznou listinu Velké pardubické. Překonal tak svého otce Pavla, který skončil s hnědákem Marketplace v roce 1997 na druhém místě. Životní triumf se Složilovi mladšímu podařil ve 23 letech s ryzákem Talent. Rodák z Radslavic jezdí nejen pro trenérku Kabelkovou, ale třeba i pro Josefa Váňu po celé Evropě. Základy ale dostal doma v Radslavicích.

Síň slávy

Luděk Hróz, in memoriam (fotbal) - Přerovský fotbal zasáhla vloni v březnu obrovsky smutná zpráva. Jedna z ikon 1. FC Viktorie, dlouholetý masér A-týmu Luděk Hróz, po velkém boji podlehl pneumónii. Odchod člověka, bez kterého si v posledních letech Viktorku snad ani nešlo představit, urychlilo onemocnění covid-19. Luděk Hróz se narodil 15. března 1963 v Karlových Varech. Ještě v dětství se přestěhoval se svými rodiči z Čech na Moravu, nejprve do Prostějova a poté do Přerova. V přerovském fotbale se objevil poprvé v roli maséra už v roce 1997, kdy ho oslovilo tehdejší vedení druholigového FK Hanácká kyselka Přerov. Kromě krátké přestávky zaviněné na přelomu století dočasným zánikem mužského fotbalu působil v klubu více než úctyhodných dvacet let.

Vladislav Chytil (hokej) – Úctyhodné 83. narozeniny vloni oslavila osobnost přerovského hokeje pan Vladislav Chytil. Hráčskou kariéru spojil s Duklou Horažďovice a především s Přerovem, kde se také vydal na trenérskou dráhu, především u mládežnických družstev. Mezi jeho největší úspěchy patří postupy do nejvyšší dorostenecké i juniorské soutěže. Pod rukama mu prošli pozdější extraligoví hráči jako jsou Martin Zaťovič, Karel Plášek starší, Martin Vojtek, Tomáš Sýkora nebo Jan Švrček. Svým svěřencům vždy dokázal ledasco odpustit, vždy ale vyžadoval víru a nasazení.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker