Děti z Baletního studia přivezly z Prahy zlaté medaile

Velký úspěchem skončila víkendová účast žákyň olomouckého Baletního studia na mezinárodní baletní soutěži Ave Bohemia. Děvčata si z ní odvezla z Prahy celkem sedm zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Ave Bohemia byla po dlouhé době vyplněné on-line soutěžemi prvním podobným kláním, které se uskutečnilo naživo.

Svěřenkyně Baletního studia při Moravském divadle Olomouc vyrazily do Prahy se svým trenérem Vadimem Tsepelevem. Podařilo se jim uspět nejen v sólových soutěžích, ale také v duetech a kategorii pas de quatre, což je kvartet. „Myslím, že to byla výborná reprezentace Moravského divadla Olomouc, ale také samotného statutárního města Olomouce a Olomouckého kraje,“ říká Vadim Tsepelev.

V Praze se dařilo Karolíně Harvanové, které skončila „zlatá“ ve své věkové kategorii s klasickou sólovou variací, Lauře Mohylové, také zlaté se svou sólovou variací, Lee Mohylové a Isabele Hebelkové, jež vybojovaly zlaté medaile v kategorii Pas de quatre a Kláře Havlové, která opanovala svou věkovou kategorii s moderní variací. Stříbrnou medaili za moderní sólovou variaci a bronz za klasickou sólovou variaci získala pro Baletní studio Monika Podlasová.

Protože jsou tyto příležitosti vždy motivací do další práce, čekají v nejbližší době mladé tanečnice z olomouckého studia soutěže Baletní mládí v Praze a Na špičkách v Brně, kde chtějí znovu uspět a ucházet se o medaile. Zároveň se těší až si opět po vynucené covidové pauze budou moci zatančit na prknech Moravského divadla Olomouc, neboť na přímou spolupráci s divadlem na být dle příslibu vedení divadla již brzy navázáno.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker