Cyklisté dostanou souřadnice i indicie a pojedou hledat ukryté poklady

Dobrodružství, zábavu a poznání nabídne cyklistům hra zvaná KoloCaching, kterou již počtvrté u příležitosti Evropského týdne mobility pořádá město Přerov. Je určena především rodičům s dětmi, ale zapojit se do hledání kešek může každý, i turisté. Zájemci se mohou registrovat od 1. do 14. září přes formulář umístěný na webu města Přerova, poklady schované třeba pod zemí, za kamenem či v dutině stromů pak budou sbírat od 16. do 26. září.

Foto zdroj: prerov.eu

V den zahájení, tedy 16. září, obdrží účastníci na e-mail souřadnice, kde jsou kešky ukryté. Aby hra nebyla snadná, tak souřadnice nejsou přesné - poklad se nachází v okolí a k cíli hledače dovede mimo jiné i indicie, básnička či hádanka, kterou obdrží. „Soutěžící budou letos hledat celkem šest kešek. V každé bedýnce je umístěn zápisník, do kterého se mohou podepsat, zapsat datum a čas jejich návštěvy, anebo zanechat vzkaz pro další návštěvníky či pořadatele. Nachystán tam bude pro každého i malý dáreček, který si může na památku odvézt,“ řekla Jana Pivodová z Kanceláře primátora.

Hvězdicová cyklojízda primátorů

Město se zapojí také do další akce, která se koná na podporu Evropského týdne mobility. V sobotu 18. září se na kolech již podruhé vydají primátoři Olomouce, Přerova a Prostějova do Dubu nad Moravou. Každý vyjede ze svého města a doprovázet je mohou občané. „V Přerově bude sraz na Masarykově náměstí ve 13 hodin, do cíle dojedeme asi v 15 hodin. Po cestě se zastavíme na krátkou návštěvu i u starostů některých obcí a v Dubu se mohou všichni těšit na doprovodný program, atrakce pro děti i drobné občerstvení,“ zve na společnou cyklojízdu přerovský primátor Petr Měřínský.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker