Lesní školka v Přerově: Vize svobodného vzdělávání pro všechny děti

Svobodná škola Přerov se chystá uskutečnit ambiciózní projekt – vytvoření první lesní mateřské školky v Přerově. Tento inovativní krok směřuje k podpoře přirozeného vývoje dětí v souladu s přírodou a principy svobodného vzdělávání. Plánovaná školka bude sloužit nejen dětem z lesní školky, ale i žákům Svobodné základní školy a studentům ze Svobodné střední školy v Přerově.

Lesní mateřská škola v Přerově už dlouho chybí. Foto: Ilustrační obrázek

Lesní školka nabídne prostor pro hravé učení a získávání zkušeností v přírodním prostředí. Hlavním cílem je, aby se děti naučily samostatnosti, spolupráci a rozvíjely vztah k přírodě. K tomu všemu můžete přispět i vy. "Pomozte nám vyplněním krátkého nezávazného dotazníku a podpořte naši snahu o vytvoření místa, kde se děti budou moci vzdělávat svobodně, kreativně a v souladu s přírodou," říká k projektu ředitel Svobodné školy Přerov Michal Vodička.

Zapojte se a dejte svým dětem příležitost k učení a rozvoji v bezpečném a přírodním prostředí. S vaší pomocí může vzniknout něco výjimečného.

Dotazník můžete vyplnit ZDE


Lesní mateřská škola chce dětem nabídnout bohatý a inspirující program, který je provází přírodou, zvířaty, řemesly a rozvíjí jejich všestranné dovednosti. "Naším hlavním cílem je, aby děti z naší školy odcházely sebevědomé, vnímavé a se zdravým vztahem k přírodě, sobě samým a ostatním lidem. Součástí každodenního programu bude zahradničení podle principů permakultury. Děti se budou učit základy pěstování zeleniny, bylin a ovoce. Učit se o významu udržitelného přístupu k půdě a vodě, přičemž budou rozvíjet své motorické schopnosti a získávat povědomí o koloběhu života v přírodě," doplňuje k celému projektu iniciátroka Hana Něničková.

Lesní mateřská škola si klade za cíl propojit aktivity se širším enviromentálním vzděláváním na školách v okolí a nabízet různé kroužky a odpolední aktivity pro děti všech věkových kategorií. "Chceme umožnit i starším dětem a studentům zapojit se do péče o zvířata, zahradničení či řemeslné činnosti. Plánujeme rovněž organizaci vzdělávacích workshopů pro veřejnost, kde budeme sdílet naše zkušenosti a hodnoty v oblasti udržitelného rozvoje a vztahu k přírodě," dodává Něničková.

Další informace najdete na facebookovém profilu Svobodné školy Přerov ZDE



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
TV Morava