Po stopách lovců mamutů se malí i velcí turisté vydají první říjnovou sobotu

Příznivci turistiky vyrazí první říjnovou sobotu Po stopách lovců mamutů. Podzimní vycházku do přírody už tradičně pořádá předmostská škola ve spolupráci s městem a spolkem Predmostenzis. Do Kroniky města se tato akce zapíše jako 27. ročník. Start je v sobotu 5. října od 9 do 10.30 hodin v areálu Základní školy J. A. Komenského v Předmostí.

Ukončení akce je naplánováno na 14. hodinu. Foto zdroj: prerov.eu

Na devítikilometrové trase budou pro rodiny s dětmi, školní kolektivy i zdatné seniory připraveny tři loviště se soutěžemi zručnosti i pohybových dovedností. Budou si moci vyzkoušet střelbu z praku na zajíce, přesnost mušky z luku, házení šipek na terč, chůzi na březových špalcích a také si budou moci prohlédnout město z Čekyňského kopce pomocí dalekohledu. Novinkou letošního ročníku budou výtvarné dílničky ve staré budově školy, kde si šikovné děti mohou vyrobit klíčenku z kůže a také si vyzkoušet, jak pračlověk maloval hlinkou.

Otevřeno bude i Malé školní muzeum lovců mamutů

Na Školním kopci čeká na turisty už tradiční občerstvení s žejdlíkem limonády či piva. A nejen to. „V předchozích sedmi letech dostali všichni, kteří putování absolvovali, placku s motivy ovoce – vinné révy, jablka, švestky, hrušky, třešně, ořechu a ostružiny. Ti, kteří placky  na pochod vezmou s sebou a ukáží je na  stanovišti u Památníku stromoví, dostanou pozvánku na setkání s vedením města a čeká na ně  pěkný upomínkový dárek,“ přiblížila marketérka magistrátu Jana Pivodová. Kdo dorazí až do cíle – do areálu školy v Předmostí, obdrží perníkové překvapení. Své dveře otevře zájemcům o archeologické vykopávky i tamní Památník lovců mamutů.

Nad bezpečným průběhem sobotní akce budou v místě křížení trasy se silnicí dohlížet městští strážníci. Ukončení akce je naplánováno na 14. hodinu.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1