Hana Něničková: MIE.cz je více než ekologický rozcestník

Projekt ekologického, alternativního a soběstačného rozcestníku vznik jako myšlenka na online prostor, který bude sdružovat jen to nejlepší. Ať už se jedná o kvalitní nontoxic kosmetiku, alternativní vzdělávání, permakulturu, léčbu bylinkami či tiny domky.


"Naše aktivity zahrnují široké spektrum projektů, od výsadby stromů v Tunisu po založení jedlého pralesa v Ředhošti. Nyní se soustředíme na vytvoření ekologického rozcestníku v České republice. Chceme sjednotit a podpořit společnosti, organizace a jednotlivce, kteří mají stejně jako my zájem o udržitelný rozvoj a ochranu přírody," říká hlavní koordinátorka rozcestníku Hana Něničková. 

Hlavním cílem rozcestníku MIE.cz je poskytnout jednoduchý a přehledný přístup ke službám v oblasti soběstačnosti, umožnit všem snazší získání informací, zdrojů a nástrojů potřebných k životu v souladu s přírodou.

Možnost být součástí rozcestníku je přitom pro všechny zcela ZDARMA. Tímto krokem získají partneři rozcestníku nejen větší viditelnost, ale také se stanou součástí komunity, která sdílí stejné hodnoty a zájem o lepší budoucnost naší planety. "Těší nás, že můžeme spolupracovat například s paní Jarmilou Podhornou z firmy Naděje, Štěpánem a Melanie Matějkovými ze Síly pro život, Lenkou Eywou, Petrou Zieglerovou z Nontoxiclife a mnoha dalšími," dodává Něničková.


Kromě jednotlivých firem v kategoriích rozcestníku, najdete na stránkách také články, rozhovory a videa. "Chtěli bychom tak poskytnout platformu pro sdílení názorů, zkušeností a příběhů s širší veřejností, čímž dále zvyšujeme informovanost o důležitých ekologických tématech. Aby vám nic neuteklo můžete nás sledovat také na našem facebookovém profilu," představuje jeden ze záměrů projektu koordinátorka Něničková.

Pokud máte zájem být součástí rozcestníku tak se stačí ozvat na email nenickova@mie.cz.

"Spojme naše myšlenky a zkušenosti do jednoho místa, kde najdeme zdroje a inspiraci k životu s ohledem na přírodu. Díky tomu budeme moci lépe porozumět udržitelným praktikám a žít harmonicky se světem kolem nás", uzavírá předseda spolku Mie z.s. PaedDr. Samir Trabelsi .



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
podlahy poker