Workshop „Ploché nohy a vbočený palec“ slavil v Žeravicích úspěch

V sobotu 9. prosince se v místní části Přerova v Žeravicích v prostorech bývalé MŠ konal Workshop „Ploché nohy a vbočený palec“, kterou za přispění spolku Anima Historica a šermířského spolku Markus M vedla zkušená pohybová terapeutka Denisa Prosser z podologie „Ideal Move“ z Brna. Na kurzu se sešlo několik zájemkyň nejen z Přerova, ale i z celé Moravy. Mezi účastnicemi workshopu byly ženy, které mají s chodidly problémy, ale i ty, které se problémům snaží předcházet nebo i fyzioterapeutka, aby mohla rozšířit své znalosti pro práci se svými klienty.

Foto: Ilustrační obrázek

"Ploché nohy a vbočený palec (hallux valgus) jsou funkční poruchou našeho pohybového aparátu, způsobené nevhodnými podmínkami, které si často neuvědomujeme. Stoj, chůze, dřep, výpad, všechno začíná u chodidla! Řetězec kinetické energie při stoji ovlivňuje celou páteř, ale dokonce i naši celkovou sílu, stabilitu, ale i psychiku," informovala iniciátorka workshopu Renata Tšponová. 

Během workshopu všichni vyzkoušeli diagnostiku na tzv podoskopu, což je moderní přístroj k diagnostice ortopedických vad nohou. Na vysoce odolné akrylátové desce, která optimálně vede polarizované světlo, lze odhalit vady drobných kloubů nohy, postavení, tlak a rotaci patních kostí i jednotlivých částí chodidla vůči sobě i odhalení vad v osách hlezenních kloubů.
Na základě obrazu nohy zhodnotila terapeutka jednotlivé problémy všech účastníků. Poté si všichni vyzkoušeli techniky k uvolnění a aktivaci chodidel, automasáž i cviky na speciálně navržené podložce pro cviky na podélnou a příčnou klenbu. Součástí bylo se naučit i správný postoj a chůzi. Jolana Zouharová, která přijela až z Brna, byla s workshopem velmi spokojená: „ informace a cviky, které jsem se na workshopu dozvěděla my dávaly smysl a doufám, že když budu na sobě pracovat, že se nejen zbavím bolesti, ale doufám, že nebudu muset podstoupit operaci." Vzhledem k tomu, že se kurz líbil, bude se jistě brzy opakovat.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker