Přerov v centru dění aneb jak Dutko a Měřínský slaví revoluci

Mluvit se má o svobodě, ne o Babišovi. Přerov omezil projevy na oslavách. Přerovský primátor chce zabránit protivládním projevům při oslavě Listopadu. To jsou titulky předních českých médií. Co na to říká veřejnost? Zveřejňujeme článek z redakční pošty.

Mluvit se má o svobodě, ne o Babišovi. Přerov omezil projevy na oslavách. Přerovský primátor chce zabránit protivládním projevům při oslavě Listopadu. Oslavy 17. listopadu v Přerově budí rozpaky. To jsou titulky předních českých médií, které se zájmem referují o neobvyklé změně v oslavě 17. listopadu v roce 2019, 30 let od tzv. Sametové revoluce.  

Obavy z kritických vystoupení pana Hučína asi přiměly vedení města pustit za mikrofon jen konformní řečníky. Vystoupí tak primátor Měřínský (ANO 2011, bude líp), který o sobě po volbě primátorem města v roce 2018 sdělil, že doufá, že bude funkci zastávat tak dobře jako jeho předchůdce Puchalský (Společně pro Přerov, primátorem 2014 - 2018).

Asi tím Měřínský nemyslel, že bude svůj vzor následovat úplně ve všem. Po roce ve funkci tak primátor z ANO 2011 přinesl tuto změnu. Pikantní je také to, že kromě něj osvítí svým projevem občanskou společnost města Přerova přerovský právník JUDr. Petr Dutko, o kterém se podle serveru Forum 24 z strany Hučína spekuluje, že byl údajně členem KSČ a pak rychle otočil a zakládal Občanské fórum v Přerově.

Co si o tom myslet? Proč zakladatel občanského fóra podpoří svým vystoupením člena ANO 2011? Proč Vladimír Hučín letos dostal zákaz vystoupit na oficiální akci města? Co se skrývá za oficiálními zdůvodněními, že to není politické rozhodnutí, že město chce jenom nerušené a pokojné oslavy demokracie? Připadá to divné ještě někomu? Kromě Forum24 a článku redaktora Mikela v iDnes.cz není novinářský prostor nějak zvlášť přínosný. Osobně si myslím, a je to jen můj názor, že lidi nejsou hlupáci a neztratili ze zřetele takové hodnoty jako je svoboda a demokracie. Možná jsme demokraticky stále v plenkách ale určitě nejsme hlupáci, kteří potřebují osvíceného diktátora, co bude rozhodovat o všem bez nás. To jsme tu už párkrát měli a na to říkám, že děkuji, nechci, odejděte!

Shoduji se dosti s jedním diskutujícím ze serveru Babišova iDnes.cz. Jeden zajímavý příspěvek z diskuse čítající přes 360 komentářů z řad veřejnosti stojí tak za opakování: „Včera jsem fakt chvilku koukl na Focus na ČT. a zrovna tu chvíli Čaputová přesně tenhle problém vystihla. Svoboda a demokracie není automatická, musí se neustále oprašovat, a především dávat velký pozor, protože když ji někdo začne okrajovat, může být brzy nenávratně pryč. Takže do Přerova jen vzkaz, hezky jste těmi komunistickými a estébáckými manýry načichl ANOprimátore. Vláda jedné strany a jednoho vůdce přece ví, kdo o čem smí anebo nesmí mluvit ve veřejném prostoru. …“, uvedl uživatel Jan Constantin. Moudrá to slova.

Zdroj obrázku: Zdroj iDnes: Mluvit se má o svobodě, ne o Babišovi. Přerov omezil projevy na oslavách.

Kulatých 30 let po revoluci a ukončení totalitní vlády KSČ by se chtělo skandovat: „Svobodu! Máme holé ruce!“

Ale koho to dnes trápí, toho by jeden pohledal! Svobodu máme, ekonomika kvete, peněz mají někteří na rozhazování. Zdálo by se, že usínáme na vavřínech a ztrácíme ostražitost. Pak už jen Bůh chraň Přerov před pohromami nejen jako byla ničivá povodeň z roku 1997. Někdy ani prostě chybující politika není všemocná. Proto buďme pokorní a nezapomínejme odkazu našich předků.

L.K., Přerov

Seznam použitých zdrojů:

1. Zdroj iDnes.cz: Mluvit se má o svobodě, ne o Babišovi. Přerov omezil projevy na oslavách.

2. Zdroj Forum24.cz: Přerovský primátor chce zabránit protivládním projevům při oslavě Listopadu.

3. Zdroj Deník.cz: Oslavy 17. listopadu v Přerově budí rozpaky


Za článek k 17. listopadu redakce Přerovského Reje děkuje. Vyzýváme čtenáře, pište nám k této kauze nebo dalším trápením města a okresu Přerov na redakční email: prerov@rej.cz. Děkujeme. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker