Josef Badal: Veteráni jsou láska na celý život

Milovník aut Josef Badal si svého prvního veterána pořídil na vlastní svatbu. Od té doby mu pár dalších veteránů v garáži přibylo a objíždí s nimi srazy kde také získal asi patnáct různých ocenění. Svou lásku k autům sdílí nejen se svou rodinou ale veterány také půjčuje na focení, natáčení klipů a v neposlední řadě svatby.

Máte slušnou sbírku krásných veteránů, jak jste se k tomuto "koníčku" dostal a který veterán Vám přibyl do sbírky byl jako první?

Od malička se pohybuji v automobilovém světě, a proto jsem i vystudoval Střední školu automobilní v Prostějově. První veterán, kterého jsem si pořídil byl VW Brouk z roku 1964, kterým jsem se vezl na vlastní svatbu.

Dalo by se říct, že péče a vůbec vlastnictví takovýchto aut je poměrně drahá záležitost. Jak se Vám, v poměrně mladém věku, podařilo dát takovou sbírku dohromady?

Ano, musím uznat, že je to finančně a časově náročná záležitost. Ale je to investice, jako každá jiná. Poděkování patří mému dědečkovi, který bohužel už není na světě za to, že mi v mládí finančně pomáhal a i po jeho smrti jsem měl k dispozici finanční prostředky. Samozřejmě bez práce to nejde a člověk musí vydělávat, aby zvládl provoz a údržbu všech veteránů. Já sám se o auta rád starám, proto i dělám detailing aut. Takže kdyby někdo chtěl umýt, vyčistit interiér auta a nebo se postarat o lak na autě, může mě kontaktovat.

Které z aut je Vaše oblíbené? A jaká další vozidla byste si chtěl do budoucna pořídit?

Moje nejoblíbenější auto je VW T1 busík. Bylo to moje vysněné auto a jsem rád, že jsem si sen mohl splnit. Kamkoliv s ním přijedu, tak jsem středem pozornosti. Je mnoho aut, co by se mi líbilo vlastnit. Jedno z nich je Cadillac Eldorado biarritz 1959 a Lamborgini Murciélago LP670-4.

Veterány půjčujete na svatby a focení, dokonce Váš VW Bus T1 nedávno účinkoval v jednom hudebním klipu. Plánoval jste od začátku auta pronajímat?

Nápad pronajímat naše veterány dostala moje manželka. Mám štěstí, že je stejný blázen do aut jako já a v mém koníčku mě podporuje. Jak byl nápad na světě, stačila realizace, propagace a bylo to. Lidé rádi oživí svatební fotografie nějakým z našich veteránů a moc nás to těší. Rádi děláme lidem radost a velmi nás hřeje u srdíčka, když vidíme jejich nadšení z veteránů. A můžeme se pyšnit tím, že náš krásný VW T1 byl v hlavní roli videoklipu Peter Bič Project píseň Láva. Bylo pro nás potěšení se natáčení zúčastnit a byla to skvělá zkušenost.

Máte nějaké vtipné historky ze srazu veteránů nebo svateb?

Jedna nevěsta chtěla po nás pronajmout busíka na svatbu a bylo to jako překvapení pro ženicha. Vše se podařilo utajit až do poslední chvíle a když ženich uviděl auto, pomalu na nevěstu zapomněl a měl oči jen pro busíka. Tak to bylo vtipné. Nicméně účel byl splněn.


Žije tímto koníčkem i zbytek Vaší rodiny?

Jak už jsem říkal, v automobilovém světe jsem vyrůstal, takže ano, koníčkem žije celá rodina a i ta moje, manželka s dcerkou. Naše 3 letá dcerka už dokonce vlastní své první autíčko mini VW T1 busík. Je nadšená. A všude dcerku ve veteránech vozíme. Moc si to užívá a jsem rád, že podělila cit a vášeň pro auta po mě.

Veškeré informace o tom , jaká auta vlastníme a máme k dispozici najdete na www.svatby-bady.cz  nebo na instagramu svatby-bady. Co se týče čištění aut, mrkněte na můj Instagram detailing_bady



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker