Přerovská kapela Kowall Company vydala v pořadí své třetí album a jde do hloubky

Pop-rocková kapela KOWALL COMPANY působí na hudební scéně aktivně již od roku 2011 a má na kontě nespočet koncertů, festivalů. Aktuálně vydávají své v pořadí již třetí album, které je zrcadlením toho, jak může být vnímána láska, pokora, přátelství, ale taky závist a beznaděj. Rozhovor s frontmanem kapely Filipem Kovaříkem vám prozradí vše o novém albu i připravovaném turné.

Foto archiv kapely

Právě vyšlo v pořadí již třetí album kapely Kowall Company s názvem "Návod na soužití". Co bys nám o albu mohl říct? V čem je jiné?

Ahoj, v prvé řadě zdravím čtenáře přerovského reje a děkuji za možnost si popovídat o našem 3. albu "Návod na soužití" :)

A v čem je jiné? Ve zvuku, v přístupu, ve zkušenostech. Rozhodně se na CD odrazila naše koncertní aktivita. Rozhodně se na CD odrazilo i to, že ve studiu spíše převládala radost z tvorby před nervozitou, jestli se to podaří nebo ne. A rozhodně jsme konečně fungovali komplexně jako kapela a věděli co, chceme. Co se týče textů, tam jdou ruku v ruce životní zkušenosti.

Od předchozího alba, kde jsme spíš řešili člověka jako jednotlivce, zde se teď zaměřujeme na mezilidské vztahy a fungování člověka ve vztahu, v přátelství nebo v rodině.

Jak dlouho vám trvala práce na albu a co vás nejvíc inspirovalo?

 Album vznikalo během 2 let - 2020 a 2021 a obsahuje 10 autorských písní, které jsme nahrávali ve studiu TAmusica v Zábřeze na Moravě. Inspiraci nehledejte v něčem mimořádném. Jedná se inspiraci člověku nejbližší a to jsou mezilidské vztahy. Album je zrcadlením toho, jak může být vnímána láska, pokora, přátelství, ale taky závist a beznaděj.

"Příběhy na albu jsou nekompromisně propojený a mohou působit jako sebeterapie a dedukce vlastní podstaty."

Kterou skladbu z alba bys nejvíc vyzdvihl?

V kapele jsme se shodli na tom, že se na žádné skladbě neshodneme.(smích)

Žádná z deseti zmiňovaných skladeb není favoritem a žádná outsiderem. Podle mě album působí kompletním dojmem a jedna bez druhé by bylo vytržení z kontextu. Jestli nějaká ze skladeb má hitový potenciál nebo ne, to si netroufáme odhadovat. Já osobně je vnímám jako zápisky vzpomínek a odraz toho, co jsem v danou dobu prožíval. Tudíž všechny na hodně osobní rovině.

Čeká vás tour po celé republice. Jak se na to připravujete?

Je to vždycky zadostiučinění, když se kapele podaří udělat desku a vyjet ven koncertovat. Což se nám právě děje. Dostali jsme nabídku jet tour s kapelou Pekař po 11 městech po ČR. Navštívíme města jako je Děčín, Chrudim, Nový Jičín, České Budějovice, Hořovice, Litvínov, Frýdek Místek, Jihlava, Tábor, Litomyšl nebo Kutná Hora. Rádi bychom po tour udělali křest desky, ale to bych zatím hodně předbíhal.


Co se týče koncertní formy, tak máme štěstí, že jsme přes léto nějaké koncerty měli, tudíž jsme si dokázali jakousi formu udržet. Ale máme spoustu nových písní, tak jsme sami zvědaví, jak si to sedne. Na zkouškách už nám to jde, takže jsme ve velké euforii a hrozně se na tour těšíme. Doufáme hlavně, že se kluby po tak dlouhé době naplní a vše se vrátí do starých kolejí.

Více info o jednotlivých zastávkách se mohou fanoušci dozvědět na našich webovkách www.kowall-company.cz

Zdroj: youtube.com



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker