Dny evropského dědictví odstartuje poslední letošní promítání pod hvězdami

Dny evropského dědictví každoročně otevírají po celé České republice veřejnosti brány památek, kostelů, či dalších zajímavých budov dokořán – včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Ani letošní rok není výjimkou. A Přerov se k této tradiční akci opět hlásí. Program odstartuje ve středu 4. září promítání mobilního letního kina Po setmění, pokračovat bude o víkendu.

Muzeum Komenského láká návštěvníky na nedělní bezplatné komentované prohlídky expozic v přerovském zámku, zájemci mohou zdarma navštívit i ornitologickou stanici ORNIS a hrad Helfštýn. Foto zdroj: helfstyn.cz

„V parku Michalov se uzavře letošní maraton promítání pod širým nebem, v rámci Dnů evropského dědictví jsme na středu 4. září od 20.30 připravili film Zápisník alkoholičky. Na dosavadních 9 projekcí Po setmění přišlo téměř 800 lidí, největší úspěch měl film Oppenheimer, který si nenechalo ujít 130 diváků,“ připomněla vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková. Vstupné i tentokrát činí 100 korun.

Program bude pokračovat i v sobotu 7. a v neděli 8. září. Kino Hvězda přichystalo na první víkendový den prohlídky krytu s živou osádkou, projekci snímku Do krytů, Přerove! a promítání filmů za zvýhodněné vstupné. Lidé budou moci navíc zdarma navštívit i celou řadu jiných zajímavých objektů – přerovské kostely, zámek v Dřevohosticích, pozorovatelnu na Švédských šancích, ale také Galerii města Přerova, park Michalov i jeho skleník či Památník Lovců mamutů. Muzeum Komenského láká návštěvníky na nedělní bezplatné komentované prohlídky expozic v přerovském zámku, zájemci mohou zdarma navštívit i ornitologickou stanici ORNIS a hrad Helfštýn.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1