Festival Dožínky Olomouckého kraje bude o inovacích a technologiích v zemědělství

Dobré jídlo, koncerty, program pro děti, přednášky i workshopy, farmářské trhy a relax zóna, to je festival Dožínky Olomouckého kraje, který bude bavit všechny věkové kategorie. Akce se uskuteční v sobotu 7. září v Náměšti na Hané a začíná v 9:30. Vstupné je zdarma.

Letošní ročník festivalu nese téma Inovace a technologie v zemědělství. “Loni jsme návštěvníkům ukázali tradice, které k zemědělství patří, a jak to probíhalo v minulosti. Tento rok se podíváme na aktuální trendy a moderní techniku sloužící k práci zemědělců,” prozrazuje Zuzana Kristková, eventová manažerka společnosti Evenpro. Cílem je ukázat, kam zemědělství v České republice směřuje, jak je pro stát důležité a jak jsme na tom s konkurenceschopností. Vše bude vysvětleno tak, aby tomu porozuměli odborníci i široká veřejnost. Celou akci organizuje Agrární komora Olomouckého kraje, akci zajišťuje marketingová agentura Evenpro. Generálním partnerem akce je Hanácký Grunt.

„Dožínky Olomouckého kraje mají připomínat, jak je zemědělství pro všechny důležité a přiblížit lidem, jak různé procesy fungují. Jsem moc ráda, že je o akci velký zájem. Návštěvníci se pobaví, ale taky obohatí o nové informace a podpoří místní prodejce,“ říká ředitelka Agrární komory Olomouckého kraje Michaela Navrátilová.

Na hlavním pódiu odstartuje program v 15 hodin folklórní muzikou, poté se představí hudební kapela O5 a Radeček a Stracené Ráj. Letošní novinkou bude druhá stage, kde proběhne dětský program a zajímavé přednášky i workshopy. Děti se mohou těšit na Michala Nesvadbu nebo Adélku a Veroniku Dobešovy. Zúčastnit se můžete workshopu vaření piva nebo si poslechnout zajímavé přednášky, například rozhovor s Miladou Měsícovou z Hanáckého gruntu.

V gastro zóně vás čeká spoustu výborných jídel od od místních prodejců a výrobců. Zastoupeny budou produkty pod značkou Regionální produkt či Regionální potravina. Součástí gastro programu bude i projekt Od vidlí po vidličku, který se zaměřuje na dodávání lokálních potravin do školních jídelen. Workshopem a ochutnávkami vás provede hanácký patriot Marek Ošťádal.

Program pro děti má co nabídnout těm nejmenším, ale i větším. K dispozici bude oblíbené obilné pískoviště, překážková dráha ze slámy, Kláskova naučná stezka a spousta atrakcí jako například kreativní dílny, skákací hrad nebo malování na obličej. “Děti určitě nadchne i výstava zemědělských strojů, které si budou moci s rodiči vyzkoušet,” doplňuje Navrátilová.

Událost na akci najdete ZDE.






INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1