Začíná předprodej na rytířský program „Ve jménu krále“. Konat se bude 7. září v Michalově

Sto dvacáté výročí městského parku Michalov bude v sobotu 7. září ukončeno velkolepou historickou zábavou, při které budou řinčet meče a znít středověká hudba. Dopolední a odpolední program, končící v 16 hodin, bude bezplatný. Na ten hlavní – podvečerní a večerní – si zájemci musejí pořídit vstupenky. Předprodej začal v úterý 13. srpna. Dospělí za vstup na tribunu, která má kapacitu 1 500 osob, zaplatí 150 korun, děti od 3 do 16 let pak 100 korun. Vstupenky je možno koupit v Městském informačním centru na náměstí TGM nebo online na Ticketportal.

Hlavní program se bude odehrávat na realistickém kolbišti i s tribunami pro diváky. Foto zdroj: prerov.eu

Historický festival „Ve jménu krále“ začne už v deset hodin na náměstí TGM praporovou show, odtud se historický průvod vydá do Michalova, kde bude program probíhat na dvou místech. „Malá scéna, která bude přístupná všem příchozím zdarma, nabídne vystoupení šermířů i kejklířů.  Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení skupiny historických tanců Vere Grátia, o dobovou hudbu se postará přerovská Rabussa. Středověký rock zahraje brněnský Tempus. Své umění předvede i sokolník,“ přiblížil primátor města Petr Vrána.

Odvážnější diváci si nenechají ujít ukázky práva útrpného

Atraktivní částí programu se stane i historický jarmark, zejména děti určitě zaujmou ukázky dobových řemesel a středověké kuchyně. „Hlavní program se bude odehrávat na realistickém kolbišti i s tribunami pro diváky. Probíhat zde budou rytířské souboje nejen na koních. Diváci se mohou těšit i na španělskou jezdeckou školou a vystoupení kapely Sonivius Vappae. Pomyslnou třešničkou na dortu bude ve 20 hodin souboj templářských rytířů, po němž přijde na řadu ohňová show v podání přerovské skupiny historického šermu Markus M,“ doplnil náměstek Miloslav Dohnal.

Konec rytířského festivalu je plánován na 22 hodin, po dobu jeho konání mohou návštěvníci zdarma zaparkovat na vedlejší louce.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1