Na Helfštýn zavítá soubor zobcových fléten Vivat Flauto, letos po jednadvacáté

Od úterý 6. do neděle 11. srpna zpříjemní návštěvníkům prohlídku Helfštýna soubor zobcových fléten Vivat Flauto vedený Blankou Vysloužilovou, rodačkou z Žeravic na Přerovsku. Na hrad letos zavítají již po jednadvacáté. Spolupráci s bývalou kastelánkou hradu, Marcelou Kleckerovou (1950-2017) se paní Blance podařilo navázat takříkajíc náhodou. S oblibou pak vzpomíná na chvíle strávené v přítomnosti otce helfštýnské kovářské tradice a spoluzakladatele Hefaistonu, Alfreda Habermanna (1930-2008).

Na Helfštýn zavítají hráči ve věku od 9 do 65 let.

Blanka Vysloužilová je absolventkou konzervatoře a od roku 1991 vyučuje individuálně hře na hudební nástroje – klavír, zobcová flétna, akordeon. Vede kroužky hry na zobcovou flétnu pro děti i dospělé. Samotné uskupení vzniklo v roce 1997 v Praze, od té doby prošlo různými etapami. V současné době čítá Vivat Flauto na 20 členů a získalo řadu celorepublikových i zahraničních ocenění.


Na Helfštýn zavítají hráči ve věku od 9 do 65 let. Jádro repertoáru budou představovat především renesanční a barokní skladby v uskupení duo až oktet. Na vystoupení se příchozí budou moci těšit každý den od 11.00 do 15.00 hodin, a to v Rytířském sále hradního paláce. Kromě zobcových fléten si návštěvníci budou moci poslechnout hudbu na gemshorny či na píšťalu s měchuřinou.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1