Masopustní veselí v Přerově: Tradiční průvod a barevný jarmark

Veselé sobotní ráno 10. února 2024 přivítalo v Přerově na náměstí TGM maškary v rámci Masopustu. Tradiční masopustní průvod, doprovázený jarmarkem, nabídl širokou škálu dobrot včetně koláčků, koblížků, slivovice a mnoho dalšího. Masopustní průvod v Přerově má již patnáctiletou tradici, kterou tentokrát oživila i scénka z pohádky Šíleně smutná princezna v podání Folklorního souboru Haná.

Průvod dorazil na náměstí TGM okolo deváté hodiny, kde již probíhal masopustní jarmark s nabídkou jelítek, jitrnic, klobásek a dalších lahůdek. Náměstí se rychle zaplnilo třiceti maskami, mezi kterými nechyběl stárek se stárkovou, řezník, policajt, medvěd s medvědářem, smrtka, slamák, vodník a babka Tutovka. Novinkou byly nejen trestanci, ale i dvojice vykutálených rádců z pohádky Šíleně smutná princezna nebo čert a Káča. Hudební doprovod zajistily soubory Okybača z Lipníku nad Bečvou a Hanácká mozeka z Litovle. Návštěvníci si mohli při průvodu skočit přes kosu smrtky v podání Magdy Barboříkové, aby si zajistili zdraví a bohatství po celý rok.

Po deváté hodině pak předal přerovské chase masopustní právo starosta Jakub Navařík. Stárek Tomáš Barbořík právo převzal a chasa to před radnicí pořádně roztančila. Tanec a veselí neustávaly ani při cestě na faru nebo do obchůdků poblíž centra. Hospodyně s koláčky a slivovicí čekaly na maškary na každém stanovišti. Po návratu na náměstí TGM stárek využil svého práva a oddal přítomné svatebčany.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker