Bruce Dickinson a Jon Lord neboli Iron Maiden, Deep Purple a filharmonie. Chystá se velký koncert

Jedinečný hudební projekt Jona Lorda z Deep Purple, CONCERTO FOR GROUP AND ORCHESTRA, a zpěv Bruce Dickinsona z Iron Maiden zazní v dubnu 2023 v Olomouci!

Bruce Dickinson v projektu CONCERTO FOR GROUP AND ORCHESTRA | Zdroj: youtube

CONCERTO FOR GROUP AND ORCHESTRA, feat. BRUCE DICKINSON aneb Bruce Dickinson, supergroup a Filharmonie Bohuslava Martinů odehrají nejen hity Deep Purple 2. dubna 2023 v Omouci v hale Univerzity Palackého. 

Duben příštího roku začne jednou velikánskou hudební lahůdkou! Už jméno Jon Lord každého pravého rockera nadchne. Když se tento zakládající člen Deep Purple rozhodl po 34 letech v roce 2002 ze slavné kapely odejít, zaskočil tím mnoho fanoušků. Jenže Jon Lord, oddaný klasické hudbě, se chtěl jen naplno věnovat této svojí vášni a svým sólo projektům.

Jedním z nich je CONCERTO FOR GROUP AND ORCHESTRA. Tento projekt se mu zrodil v hlavě už na konci šedesátých let, tedy v době nejslavnější sestavy Deep Purple (Jon Lord, Ian Gillan, Ian Paice, Richie Blackmoore, Roger Glover) a podařilo se mu ho dokonce velmi brzy s kapelou zrealizovat. Premiéru měl v září 1969 v Londýně, ve slavné Royal Albert Hall s Royal Philharmonic Orchestra.

Toto hudební dílo je ukázkou dokonalé kombinace vážné hudby s rockovým dynamickým nábojem. Jon Lord nakonec s tímto projektem sklidil obrovský úspěch po celém světě. K 30. výročí od premiéry, v roce 1999 byl pak projekt znovu v Royal Albert Hall obnoven, v roce 2002 vyšel na DVD a v roce 2011 byl přepracován.

Nyní se na tento famózní a originální hudební projekt můžete těšit i vy! Pod taktovkou dirigenta Paula Manna (který v projektu působí už od roku 1999) a s velkým hlasem Bruce Dickinsona z Iron Maiden za mikrofonem (na snímku vlevo), rozezní 2. dubna 2023 halu Univerzity Palackého v OLOMOUCI!

Kromě již zmíněného Bruce Dickinsona (zpěv) se dále těšte na taková jména jako jsou Kaitner Z. Doka (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey) - kytara, Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey) – bicí, Tanya O'Callaghan (Whitesnake) – baskytara nebo John O´Hara (Jethro Tull) – klávesy, a to vše za doprovodu 78 členné Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker