Petr Turanec vydal vlastním nákladem knihu, výtěžek z prodeje věnuje ukrajinským lékařům z přerovské nemocnice

Dne 27. 4. 2022 proběhl v kavárně PeťKafé, za přítomnosti děkana Josefa Rosenberga a kmotrů doktora filozofie Přemysla Dvorského a lékaře Oleksije Chrapaka, křest knihy výstižného názvu: Myšlenky muže ve středním věku, jejímž autorem je Petr Turanec.

Kniha praktického kapesního formátu obsahuje rozmanitý soubor hlubších myšlenek, vtipných aforismů i glos každodenní reality. Přesto, že se jedná o prvotinu, je psaná lehkým a mnohdy až břitkým jazykem, kdy autor jako inspiraci využil skutečné prožitky vlastního života, které literární zkratkou posunul do obecné významové roviny. Kniha shrnuje některé myšlenky, které autor publikoval na Facebooku, ale současně spoustu nových, které vznikly v průběhu posledních měsíců. Myšlenky, aforismy i glosy jsou řazeny zcela volně, většinou na sebe obsahově nenavazují a jakoby vybízejí k tomu, abychom si v knize listovali a nacházeli v ní právě to, co odpovídá naší aktuální náladě nebo životní situaci. A myslím, že tak to i autor zamýšlel.

Knihu Petr Turanec vydal vlastním nákladem a celý výtěžek z prodeje z jejího prodeje se rozhodl věnovat ukrajinským lékařům z přerovské nemocnice, kteří organizují dovoz lékařského a humanitárního materiálu na Ukrajinu (knihu je možné zakoupit v kavárně PeťKafé a v knihkupectví Mezi Světy).






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker