Podívejte se na video. Vánoční koleda z Jeseníků a Hané ukazuje krásy našeho kraje

Úchvatné záběry Jeseníků a Hané zdobí nový vánoční videoklip, který pro své fanoušky natočily kapely O5 a Radeček, Stracené ráj a dechový orchestr KMČ. Koleda Půjdem spolu do Betléma dostala novou hudební i obrazovou podobu, která představuje dvě jedinečná místa našeho kraje - hrad Bouzov a Dlouhé Stráně. Za prvních 24 hodin si video pustilo na YouTube více než deset tisíc lidí.

Podívejte se na koledu z Jeseníků a Hané "Půjdem spolu do Beltéma"

“Založili jsme milou tradici a držíme ji. Společně s kamarády z kapely O5 a Radeček, Straceného ráje a dechového sdružení KMČ jsme natočili vánoční videoklip s oblíbenou koledou a při jejím poslechu se můžete podívat, jak vypadá náš krásný kraj ve vánočním čase,” uvedl pořadatel festivalu Koule Fest Daniel Kašpar, který vznik klipu inicioval.

Známé kapely z Olomouckého kraje nás zavedou ve videoklipu na hrad Bouzov a taky na Dlouhé stráně v Jeseníkách. “Těší nás, že tuto krásnou koledu natočily muzikanti z našeho regionu a že se jako první bude hrát na Radiu Haná, které podporuje regionální tvorbu,” dodal programový ředitel Radia Haná Marek Berger.

Štěstí na počasí

"Už druhý rok po sobě nám při natáčení přálo počasí. Bylo překrásně. Loni na Pradědu i letos na Dlouhých Stráních. Jsme rádi, že jsme mohli natočit video, po jehož zhlédnutí snad už nikdo nebude pochybovat, že Jeseníky jsou nejkrásnější hory," říká s úsměvem zpěvák kapely O5 a Radeček Tomáš Polák.

Na vzniku koledy se nezištně podílely desítky lidí a organizací. Rodina zpravodajských webů Rej.cz je mediálních partnerem projektu.

Muzikanty musely na místo natáčení vyvézt rolby. Po půlhodinové jízdě na Dlouhé Stráně vypadali jako sněhuláci. Foto: FB

Podívejte se na koledu z Pradědu "Tichá noc" z roku 2020. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker