Ve státní svátek vlakem na setkání Hanáků v Tovačově

Ve spolupráci se spolkem Kroměřížská dráha, z. s. připravily České dráhy jízdy zvláštních vlaků do Tovačova na tradiční „Setkání Hanáků“ – putovní folklorní festival tanečních a hudebních souborů. Těšit se můžete například na krojovaný průvod, vystoupení folklorních souborů, cimbálovou a dechovou muziku, hanáckou gastronomii nebo řemeslné stánky.

Parní kráskou Rosničkou se svezou cestující ve speciálním vlaku Českých drah na Setkání Hanáků v Tovačově. Vlak jede i přes Přerov. Foto: ČD

Ve spolupráci se spolkem Kroměřížská dráha připravily České dráhy (ČD) na státní svátek 28. září jízdy zvláštních vlaků s parní lokomotivou 464.202 (Rosnička) z roku 1956 se soupravou historických vozů bývalé třetí třídy do Tovačova.

Na svátek svatého Václava bude v Tovačově probíhat akce s názvem Setkání Hanáků – putovní folklorní festival tanečních a hudebních souborů. Těšit se můžete například na krojovaný průvod, vystoupení folklorních souborů, cimbálovou a dechovou muziku, hanáckou gastronomii nebo řemeslné stánky.

Parní vlak odjíždí v 7:35 hod. z olomouckého hlavního nádraží a přes Grygov, Přerov, Chropyni, Kojetín a Lobodice přijede do Tovačova v 8:58 hod. Než se vydá v 15:50 hod. z Tovačova na zpáteční jízdu po stejné trase, uskuteční ještě dvě jízdy oběma směry mezi Tovačovem a Přerovem.


Tradiční setkání Hanáků se letos koná v Tovačově. K povedeným ročníkům patřil i ročník 2018, na kterém se představily šikovné taneční a hudební soubory. Foto: www.setkanihanaku.cz (pořádá HANFOS, Hanácký folklorní spolek).


A kolik stojí jízdenka? Za jednosměrné jízdné zaplatíte podle ujeté vzdálenosti:

  • 1–10 km: dospělý 40 Kč / dítě 6 až 15 let 40 Kč
  • 11–20 km: dospělý 80 Kč / dítě 6 až 15 let 40 Kč
  • 21–30 km: dospělý 120 Kč / dítě 6 až 15 let 80 Kč
  • 31–50 km: dospělý 160 Kč / dítě 6 až 15 let 120 Kč


Jiné slevy ani jízdní výhody ve vlaku neplatí. Jízdenky je možné zakoupit v den konání akce přímo u vlaku a během jízdy. Přeprava dětských kočárků do vyčerpání kapacity služebního vozu, přeprava jízdních kol vyloučena.

Změna jízdního řádu, nasazení vozidel a programu akce je vyhrazena.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker