Je to doma! Přerovská městská policie získala elitní literární ocenění

Básnické střevo není dostatečně silné vyjádření, které by ocenilo kvality komunikace přerovské Městské policie. Talentu strážníků si všimli i experti na slovo vzatí a Městská policie Přerov bojovala o prestižní Ceny Magnesia Litera. Autorem věhlasných příspěvků je zástupce šéfa městského četnictva, Miroslav Komínek. Díky podpoře hlasováním v kategorii nejlepší blog vyhrál 1. místo a slavnostně cenu převzal v přímém televizním přenosu 8. června. Miroslav Komínek zabodoval zaslouženě.

Miroslav Komínek si vysloužil elitní nominaci na Cenu Magnesia Litera. A to taky proměnil díky podpoře hlasujících v 1. místo! Zdroj foto: ČT

Městská policie Přerov prošla nejprve náročným výběrem. Ve finále Miroslav Komínek uspěl!  

Tříčlenná porota složená ze spisovatelky Markéty Pilátové, básníka Ewalda Murrera a publicisty Ivana Adamoviče vybrala tři nejlepší blogy loňského roku 2020. Odborníci hodnotili především literární úroveň. Vítěze pak ze tří nominovaných vybrali v anketě přímo čtenáři blogů, respektive široká veřejnost. Do hlasování se zapojili nejen mnozí Přerováci.

Miroslav Komínek baví internet, ale svými příspěvky také šíří poslání - pobízí lidi se s humorem zamyslet i nad vážnými věci. Uzávěrka hlasování byla 1.června 2021. Více než dvacet tisíc sledujících fanoušků jejich facebookové stránky se těší z příspěvků pravidelně.  

Slavnostní předání ceny proběhlo v úterý 8. června a Miroslav Komínek na něm zaslouženě ve své kategorii převzal první cenu. Na "literáta-amatéra" úžasná práce a navíc udělal velmi dobrou reklamu městu Přerov. 

Celý záznam ze slavnostního vyhlašování cen je ke shlédnutí ZDE. Miroslav Komínek přebírá cenu na záznamu od 16 minuty. 


Miroslav Komínek jako autor vítězného blogu získal od společnosti Mattoni částku 50 000 korun na knižní vydání blogových zápisků. Zdroj foto: ČT


Předává poslání, normálně by se policejní zprávy a práce tolik neřešily

Do značné míry se dá říci, že na Komínkových slovech do značné míry stojí preventivní práce policie. Atraktivní formou upozorňuje na kriminální činy, lidskou hloupost, omezenost. Nedělá si z věcí vyloženě legraci a většině jeho čtenářů, alespoň těm inteligentnějším, dochází poslání jeho slov.

Za běžných okolností a v obvyklém podání by zřejmě informace policejních orgánů vzbudila zájem, údiv nebo vztek. Miroslav Komínek ale píše tak, že předává sdělení a v zásadě plní důležité poslání "represivních" složek. Ono totiž policii velmi přísluší role v oblasti prevence kriminality, osvěty, v podstatě výchovy. A navíc - Miroslav Komínek dělá dobré jméno Přerovu i místní městské policii. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker