Pravidla se rozvolňují, to je šance pro koncerty na hradbách i pro svatovavřinecké hody

Situace se mění každým dnem a rozvolňovací pravidla dávají naději, že se město Přerov vrátí – byť v omezené podobě – k některým kulturním akcím, které už byly prohlášeny za zrušené. V těchto dnech se jedná o koncertech na hradbách a o svatovavřineckých hodech.

Pravidla se rozvolňují, to je šance pro koncerty na hradbách i pro svatovavřinecké hody. Foto zdroj: prerov.eu

Koncerty na hradbách jsou od roku 2016 oblíbenou letní aktivitou

Romantické prostředí historického Přerova se stává příjemnou kulisou k vystoupením mnoha žánrů, která si užívají stovky návštěvníků. Koncerty se konaly vždy v úterní podvečer – a lidé naslouchali muzice nejen u hradeb, ale i z blízkých břehů Bečvy.

„Letos jsme museli tradici přerušit a zájemcům oznámit, že o prázdninách se kvůli epidemiologickým opatřením na hradbách nesejdeme. Teď se nám ale jeví jako možné uspořádat alespoň čtyři srpnové koncerty. S kapelami už jednáme – a pokud to klapne, zveřejníme v červenci program,“ nastínil Pavel Ondrůj z Kulturních a informačních služeb města Přerova, které koncerty pořádají ve spolupráci s Nadačním fondem Blues nad Bečvou. Plánuje také, že na hradbách letos zrealizuje tradiční festival Blues nad Bečvou a jedná i o možnosti uskutečnit Kytarový rekord místo původního prvomájového termínu.  

Svatovavřinecké hody se pravděpodobně uskuteční

Už teď je ale jasné, že do Přerova nepřijede Kinematograf bratří Čadíků a prozatím se neplánují ani letní promenádní koncerty, které zpříjemňovaly návštěvníkům nedělní odpoledne v Michalově. Podařilo se ale domluvit, že se budou konat svatovavřinecké hody – byť ne v podobě, na jakou jsou Přerované zvyklí. Hodové veselí nepotrvá od pátku do neděle a neovládne celé centrum, ale omezí se jen na nedělní program na Horním náměstí.

„Pokud se situace nezmění, tak oslavíme hody v neděli 9. srpna tradičním historickým jarmarkem s kulturním programem, který začne v deset hodin ráno a potrvá do pěti odpoledne.  Návštěvníkům nabídneme rozmanitý prodejní sortiment, na pódiu mohou vidět řadu tanečních, hudebních a šermířských vystoupení. Připraveny jsou pro ně i slasti útrpného práva,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Slavnostní hodové poselství lidem přednesou děkan P. Josef Rosenberg a primátor města Petr Měřínský .



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker