Přerovští zastupitelé projednají novou energetickou koncepci

Zastupitelstvo města Přerova bude v pondělí 8. června hlasovat o nové Územní energetické koncepci města. Tento důležitý dokumentu si město aktualizuje na období 2018 - 2042. Energetická koncepce stanovuje cíle a zásady nakládání s energií na území města a vytváří podmínky pro hospodárné využívání energie.

Honba za obnovitelnými zdroji energie měla v minulosti v Česku spokojené vítěze. Takzvaní solární baroni by už dnes neměli mít šanci - stavět solární elektrárny na zemědělské půdě nejde. Ilustrační foto. Autor: Kenueone

Územní energetická koncepce (aktualizace 2018-2042) je strategický dokument města, který stanoví cíle a zásady nakládání s energií na území města a vytváří podmínky pro hospodárné využívání energie v souladu s potřebami hospodářského a společenského rozvoje.

Územní energetická koncepce (akční plán 2020-2025) popisuje kroky vedoucí ke splnění stanovených cílů. Jedná se o cíle v provozování a rozvoji soustavy zásobování teplem, realizace energetických úspor, využívání obnovitelných a druhotných zdrojů energie včetně energetického využívání odpadů, výroba elektřiny z kombinované výroby elektřiny a tepla, snižování emisí znečišťujících látek a skleníkových plynů, rozvoj energetické infrastruktury, ostrovy elektrizační soustavy, inteligentní sítě a využití alternativních paliv v dopravě.

Na 300 stránkový materiál pro město zpracovala pražská firma E-Resources za cenu necelých 420 tisíc korun včetně DPH. Ke spolufinancování bylo využito dotačních prostředků poskytovaných Ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci Programu EFEKT 2. Smlouvu s touto firmou město Přerov uzavřelo na konci minulého volebního období, v srpnu 2018.

"V průběhu zpracovávání Územní energetické koncepce proběhly dvě jednání pracovní skupiny (12. 12. 2018 a 11. 3. 2020). Po ukončení schvalovacích procesů bude následovat pravidelné podávání zprávy o plnění územní energetické koncepce na příslušné pracoviště Krajského úřadu Olomouckého kraje", upřesnila redakci Přerovského reje tisková mluvčí magistrátu Lenka Chalupová. 

Materiál bude projednávat zastupitelstvo města Přerova v pondělí 8. 6. 2020. Pro zájemce o energetickou budoucnost okresního města i z řad veřejnosti je dokument volně dostupný na webu města Přerova (koncepce a akční plán).  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker