Přerovský bazén se začíná znovu otevírat

V pondělí 25. května od 10:00 hodin se opět zpřístupní veřejnosti přerovský krytý bazén. Dva měsíce bez návštěvníků i bez vody ještě tento areál za svých dvaačtyřicet let nezažil. Aktuálně se oba vnitřní bazény plní vodou, čeká je ohřev na vyhovující teplotu – a přidání chemických přísad. Návštěvníci, kteří si sem po víkendu přijdou zaplavat, se ale musejí připravit na povinná omezení.

Probíhají poslední přípravy před otevřením plaveckého areálu. Návštěvníkům bude sloužit velký bazén a dětský bazének – masážní vana, Whirlpool, parní komora, divoká řeka či Kneippův chodník si na otevření ještě musejí počkat. Zdroj foto: prerov.eu

„Na bazénu, v šatnách i ve sprchách budou muset dodržovat dvoumetrový rozestup a mít na obličeji roušky. Ty si sundají jen ve chvíli, kdy se budou koupat nebo plavat,“ sdělil jednatel městské společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl.

Najednou může v areálu pobývat 150 lidí, mít skříňky vedle sebe ale není možné, takže každá druhá bude uzamčena. Po všech zákaznících, kteří odejdou, pak bude skříňka vydezinfikovaná, takže nově příchozí se nemusejí obávat, že by si dávali oblečení do míst, která právě někdo opustil. Prozatím ale návštěvníci mohou zapomenout na odpočinkovou wellness část, k dispozici nebude ani pára, ruší se i samostatné plavání pro důchodce. K dispozici jim tak zůstává pouze 50 metrový bazén a dětský bazének. Otázkou pro provozovatele také bylo, do kdy mít za těchto podmínek otevřeno. Nakonec padlo rozhodnutí, že v květnu a v červnu to bude od desíti ráno do sedmi večer, v červenci asi do osmi hodin – ale tyto časy jsou předběžné a budou upřesněny na webových stránkách společnosti Sportoviště.


Foto: Zdroj prerov.eu

„Venkovní areál je zatím uzavřen, ale v příštím týdnu budou zaměstnanci pracovat na vyčištění venkovního – 25 metrů dlouhého – bazénu. A pokud nám bude počasí přát, mohl by být 1. června otevřen, ale zatím bez možnosti vstupu na travnatou plochu,“ doplnil jednatel Hýzl.

Ten zároveň prosí návštěvníky, aby se k sobě chovali ohleduplně a řídili se omezeními, které budou bedlivě hlídat plavčíci.


Do Penčic až na prázdniny 

Dříve měl Přerov více míst ke koupání, jedno z nejkrásnějších, na břehu Bečvy. Městská plovárna se slunečními lázněmi se otevřela v roce 1900. K ukončení jejího provozu došlo po druhé světové válce. Dnes již místo patří parku s lavičkami. Obyvatelé ani návštěvníci Přerovska si však nemusejí zoufat. Kromě možností přírodního koupání jsou tu oblíbené Penčice. 

Přerované jsou tak zváni nejen na bazén na Dlážce, ale právě do nedalekých Penčic. Tamní koupaliště také spadá pod městskou firmu Sportoviště Přerov s.r.o. Předpokládané datum znovuotevření Penčic je 1. července 2020 .

Penčice jsou mimo jiné lákavé unikátním prostorem pro milovníky nudistiky, kteří si na rozdíl od většiny z nás (takzvaných textiláků) užívají slunce i vodu bez plavek. 


Co to je Sportoviště Přerov? 

Obchodní společnost Sportoviště Přerov s.r.o. byla založena dne 15. 1. 2019, tedy po posledních komunálních volbách, které se konaly na podzim 2018. Zakladatelem společnosti a jejím stoprocentním vlastníkem je statutární město Přerov, které si taky určuje, kdo této městské firmě bude velet.

Hlavní činností organizace, jak uvádí i na svém webu, je "správa sportovních zařízení města na základě smlouvy obecného hospodářského zájmu. Těmito sportovišti jsou plavecký areál, zimní stadion, městská sportovní hala a koupaliště v Penčicích". 

Kromě koupališť spadá pod městskou firmu kavárna na plaveckém areálu, provoz hotelu Zimní stadion a provozování wellness centra na městské sportovní hale. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker