Tazatelé se zeptají Přerovanů, jak si představují rozvoj města do roku 2027

Jak by se měl rozvíjet Přerov? Jakou budoucnost si naplánovat, aby byl moderním městem jednadvacátého století? Svou představu by měli dát najevo sami občané, kteří budou v červnu vyzváni ke spolupráci na tvorbě strategického plánu rozvoje pro roky 2021 až 2027. Dokument, který z představ vznikne, by měl reagovat na potřeby samotných Přerovanů.

Foto zdroj: prerov.eu

„Plán má odhalit slabiny i přednosti Přerova, chceme čerpat z názoru odborníků i veřejnosti. V tuto chvíli je rozpracována analytická část dokumentu, k jejímu dopracování je naplánováno dotazníkové šetření,“ informoval primátor města Petr Měřínský (ANO 2011).

V průběhu června a července proto vyjdou do ulic města tazatelé, kteří na sobě budou mít trička s potiskem akce – a s sebou budou mít soupis konkrétních otázek, ušitých Přerovanům na míru. A na co se jich chtějí ptát? Třeba, jak jsou spokojeni s životem ve městě, zda se podle jejich názoru město v posledních deseti letech rozvíjelo, prostor bude i pro otázku, jestli se v ulicích cítí bezpečně, nebo ne - a proč.

„Zajímat je bude také to, co občanům ve městě chybí a kam by oni sami nejraději investovali peníze z městské kasy,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje Magistrátu města Přerova Pavel Gala. 

Kdo na tazatele nenarazí a bude mít zájem dát najevo svůj názor, může dotazník vyplnit od 1. 6. 2020 elektronicky, a to přes odkaz na adrese prerov.rozvoj-obce.cz, formulář bude k dispozici i u informačního okénka úřadu na adrese Bratrská 34 - anebo v Městském informačním centru. Do 1. 6. 2020 je dotazník nedostupný.

„Strategický plán je součástí projektu „Strategické řízení a pasportizace města Přerova“, který je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu – a naposledy byl vytvořen v roce 2013. Po osmi letech tak dojde k novému zpracování,“ dodala Kamila Lesáková z přerovského magistrátu. 

Pro šíření odkazu na dotazník je možné použít taky QR kód: 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker