Přes 130 milionů pro Dluhonice

Olomoucký kraj, ministerstvo i Přerov se dohodly na kompenzacích pro Dluhonice. Do místní části má doputovat přes 130 milionů korun v rámci kompenzace za strategicky významné dopravní stavby v okolí Dluhonic.

Kompenzace do Dluhonic mají přesáhnout 130 milionů korun. Shodli se na tom hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, primátor Přerova Petr Měřínský a zástupci SFDI.

Náhradou za zvýšenou zátěž z budoucího provozu dálnice D1 u Přerova dostanou Dluhonice až 132 miliónů korun. Peníze použijí na projekty, které v nich zkvalitní život. Koordinaci kompenzace si vezme na starost Olomoucký kraj.

„Jsem rád, že jak Dluhonice, město Přerov, tak i Státní fond dopravní infrastruktury našly společnou řeč. Místní část Přerova tak získá dost peněz na to, aby mohla kompenzovat negativní vliv budoucí dálnice. Půjde třeba o finance na opravu cest, chodníků nebo veřejného osvětlení,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje (ANO 2011).

Dluhoničtí už vypracovali seznam projektů, které chtějí realizovat a na něž mají prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) sloužit.

„Přerovský magistrát Dluhonicím nabídne pomocnou ruku a na realizaci jednotlivých staveb s nimi bude spolupracovat. Postupovat chceme podle připravovaného harmonogramu investičních akcí,“ dodal primátor Přerova Petr Měřínský (ANO 2011).


Podle zdrojů Přerovského Reje je nadále velice problematická pozice úředního postupu. Nadále jsou problémy s povolováním stavby. Nedávno bylo změněno územní rozhodnutí, což povolil stavební odbor olomouckého magistrátu. Proti tomuto se ovšem odvolala v Přerově velice dobře známá organizace Děti Země. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker