Blažkův dům ohrožuje kolemjdoucí

Případné nebezpečí v centru města Přerova představují některé nemovitosti pro kolemjdoucí osoby. Jde o budovy, se kterými si dosud přerovský magistrát nedokázal poradit. Silné větry posledních dní dělají hrozbu zatím jen z tzv. Blažkova domu.

Blažkův dům v centru města Přerova zůstává nevyužitý a jeho stav v silném větru ohrožuje kolemjdoucí.

Poryv větru uvolnil část střechy na objektu bývalé Okresní vojenské správy, takzvaného Blažkova domu, na Masarykově náměstí - z tohoto důvody jsou kolem domu zátarasy, které mají chodcům znemožnit pohybovat se v bezprostřední blízkosti nemovitosti, tedy i v části Bratrské ulice. Pracovníci odboru majetku přerovského magistrátu aktuálně zajišťují nutnou opravu uvolněné střechy.

Na místě v uplynulých dnech zasahovali pracovníci technických služeb i hasiči, kteří zkontrolovali střechu z plošiny a odstranili zbytky střechy a krytiny, u nichž hrozil pád.

Město Přerov vyzývá občany, aby s ohledem na počasí věnovali zvýšenou pozornost své bezpečnosti, popřípadě zabezpečili své majetky před sílou větru. 

Držíme městu pěsti, aby si z ruinami a nevyužitými budovami poradilo. Dosud se spíše jen žvanilo než konalo a Blažkův dům je pěkným mementem dosavadní impotence vedení Přerova situaci řešit. Snad se větrem nerozpadne i budova EMOSu, kterou si město kupuje a chce opravit hlavně pro sestěhování úředníků, kterých má na tři stovky, z jiných lokalit. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker