Zrychlit a rozmělnit dopravu má v Přerově silnice vedoucí přes Výstaviště

Kopaniny a Lipnickou ulici propojí nová - zhruba půl kilometru dlouhá silnice, která povede přes areál Výstaviště. Dopravně komplikovanému Přerovu se po její dostavbě zase o trochu více ulehčí.

Foto: Zdroj prerov.eu

Pozitivně to pocítí především motoristé na Velké Dlážce, kde obvykle stojí dlouhé kolony aut, popojíždějících po metrech. Výpadovka na Olomouc a na Lipník je v této části takřka „zašpuntovaná“. Když se podaří postavit silnici přes Výstaviště, doprava se rozmělní a zrychlí. "Nová komunikace, která má stát přibližně 60 milionů korun, by mohla být průjezdná do dvou let. Náklady na stavbu neponese jen město, ale spolupodílet se zhruba z jedné třetiny budou také majitelé Výstaviště, kteří mají v plánu komunikaci rovněž využívat pro své podnikání,“ sdělila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.


Projektová dokumentace na stavbu je hotová a radní předkládají zastupitelům ke schválení smlouvy o smlouvách budoucích mezi městem Přerovem a vlastníky Výstaviště. "Jedná se o stavbu místní komunikace II. třídy a s ní souvisí i několik objektů – například autobusové nástupiště, plánovaná je také výstavba cyklostezky. Samozřejmostí je i odvodnění plochy a propojení kanalizace, s tímto bychom mohli začít už v letošním roce,“ uvedl primátorův náměstek Michal Zácha. Vzpomněl i to, že po dokončení všech navazujících staveb se nová cesta stane bezpečnou propojkou Přerova i s místní částí Předmostí.
Zastupitelé budou o smlouvách o převodu práv a povinností - plynoucích ze stavebního povolení - jednat v pondělí 3. února. 

Zdroj: prerov.eu



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker