Cyklostezka Bečva je zase o něco delší. Nová část vyrostla díky dotaci kraje

Obce Skaličku a Ústí na Přerovsku propojila nová cyklostezka. Zhruba jeden a půl kilometru dlouhý úsek je další částí cyklostezky Bečva, která postupně spojí obce a města podél řeky. Vybudování nové trasy přišlo na více než 4,5 miliónu korun. Hejtmanství přispělo jedním miliónem.

„Cyklostezka Bečva je významnou trasou, kterou ročně využívají tisíce kolařů. Ať už po ní směřují do školy, za prací či k lékaři nebo jde o turisty, kteří přijeli za krásami regionu, jsem rád, že se díky nové stezce dostanou k svému cíli bezpečněji,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. 

Nová cyklostezka vede z obce Skalička a napojuje se na už vybudovanou trasu v Ústí. Ta v současné době slouží nejen cyklistům, ale také jako in-line dráha.


„Nová část cyklostezky odvede kolaře ze silnice II. a III. třídy. A to nejen ve Skaličce, ale také v okolních obcích - Ústí, Miloticích nad Bečvou, Hustopečích nad Bečvou a dalších,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček. 

Rozšíření cyklostezky o další části se v těchto dnech připravuje. V Ústí se chystá lávka přes řeku Bečvu, po níž se cyklisté dostanou do obce Černotín. Odtud je plánován další úsek směrem do Hranic.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker