Chance liga zná herní systém pro nadcházející ročník, schválili ho na svazu

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil na svém zasedání v pátek 5. června návrh herního systému Chance ligy, na kterém se dohodli zástupci prvoligových klubů na tradičním aktivu na konci května. Druhá nejvyšší soutěž České republiky bude mít celkem čtyři části, sestoupí z ní tři družstva. Vítěz finále přímo postoupí do extraligy. První kolo Chance ligy se uskuteční v sobotu 12. září.

Ilustrační foto z březnového zápasu proti Písku, nad kterým Přerov zvítězil 6:4. Zdroj foto: HC Zubr Přerov

V první části Chance ligy se devatenáct týmů střetne dvoukolově každý s každým. Na všechny tak čeká 36 zápasů – 18 doma a 18 venku. Poté se soutěž stejně jako v loňské sezoně rozdělí na dvě nadstavbové skupiny.  V první budou figurovat mužstva, která se po 38 kolech první části (36 zápasů + dvě volná kola kvůli lichému počtu týmů) umístila na první až desáté pozici. Utkají se mezi sebou opět dvoukolově každé s každým, na každého tak čeká 18 duelů.  Druhá skupina proti sobě svede týmy, jež se po první části umístily na 11. až 19. příčce. Utkají se mezi sebou znovu dvoukolově každý s každým, na každého tak čeká 16 duelů (kol bude 18, každý tým bude mít dvě kola volná). 

Do druhé části Chance ligy se započítávají body z první části. Celky, které po druhé části skončí na 18. a 19. místě, přímo sestupují do druhé ligy. Týmy z vyšší nadstavbové skupiny, které si po 18 zápasech druhé části vysloužily první až čtvrté místo, postupují přímo do čtvrtfinále play-off. 

Družstva na pátém až dvanáctém místě po druhé části soutěže systém rozdělí do dvojic dle pořadí. Poté sehrají předkolo play-off na tři vítězná utkání. Čtyři vítězové sérií postoupí do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.

V play-off Chance ligy proběhne čtvrtfinále, semifinále a finále. Pokaždé se bude hrát na čtyři vítězné zápasy. Vítěz finále postoupí přímo do Tipsport extraligy.  

Družstva na čtrnáctém až sedmnáctém místě po druhé části soutěže systém rozdělí do dvojic dle pořadí. Poté sehrají první kolo play-down na čtyři vítězná utkání (série play-down se budou hrát systémem doma, venku, doma, venku, doma, venku, doma). Dva vítězové z prvního kola si vyslouží právo účasti v Chance lize 2021/22. Dva poražené týmy se utkají ve druhém kole play-down na čtyři vítězství (systém zápasů bude stejný jako v prvním kole). Poražený přímo sestoupí do druhé ligy.

Sezona Chance ligy 2020/21 bude mít také celkem tři reprezentační přestávky. První se uskuteční od 2. do 8. listopadu (Karjala Cup), druhá od 14. do 20. prosince (Channel One Cup) a třetí od 8. do 14. února (SWE Hockey Games).

Týmy Chance ligy v sezoně 2020/21 : 

Rytíři Kladno, HC ZUBR Přerov, VHK ROBE Vsetín, Piráti Chomutov, AZ RESIDOMO Havířov, HC Stadion Litoměřice, HC Slavia Praha, HC RT TORAX Poruba, HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Frýdek-Místek, LHK Jestřábi Prostějov, HC Benátky nad Jizerou, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Trhači Kadaň, HC Baník Sokolov, HC Stadion Vrchlabí, Draci Pars Šumperk, SC Kolín.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker