Zubři sáhli k ústupkům. Vedení, realizační tým a hráči se dohodli na snížení platů

Nelehké časy s sebou přinesly smutné období přerovského hokeje a nejistou budoucnost. Management, hráči a členové realizačního týmu A-mužstva HC ZUBR Přerov se proto s jednatelem klubu Tomášem Pluháčkem dohodli na snížení platů za měsíce březen a duben. Přerované tak reagují na současnou situaci, kdy pandemie koronaviru předčasně ukončila sportovní soutěže včetně Chance ligy, a tím je připravila o nezanedbatelné zisky z play-off. K rozdávání výpovědí jako v jiných klubech Hanáci přistupovat nechtěli.

Přerovští zubři drží spolu! Ilustrační foto ze zápasu z březnového zápasu proti Písku, který Přerov porazil 6:4. Zdroj foto: HC Zubr Přerov

Epidemie dopadla na i hokej

Hokej se ze dne na den zastavil. Plánované příjmy zamrzly a zásadní pomoc, která by tento problém vyřešila, žádnému z klubů nepřijde. Ten přerovský nevyjímaje. Podpora bude nulová.

Druhý celek uplynulé základní části na to musel zareagovat. Zásadní opatření se dohodlo napříč celým klubem. Vedení, realizačnímu týmu a hokejistům se za březen a duben snížily platy. Opatření je nezbytné proto, aby klub mohl v nejbližších měsících dál fungovat.

„Hráčům a členům realizačního týmu A-mužstva jsme rozeslali návrh na řešení aktuální složité situace. Každý se k němu mohl vyjádřit, nešlo o žádný příkaz shora. Po vzájemné komunikaci a dohodě jsme přistoupili k snížení platů hráčů, realizačního týmu a vedení klubu za měsíce březen a duben. V žádném případě jsme nechtěli někomu vypovědět smlouvu. Chtěli jsme postupovat společně, jako tým, a společně jsme také dospěli k rozhodnutí,“ objasnil Tomáš Pluháček, jednatel HC ZUBR PŘEROV.


Hráči drží spolu s klubem, ten se k nim vždy stavěl výborně

Na nutnosti provést takové opatření se všechny zainteresované strany shodly. „Nastalá situace nikoho z nás netěší. Za daných okolností se bohužel nic jiného dělat nedá. Klub nám vždy a ve všem vyšel vstříc. Jestli mu toto opatření pomůže s ekonomickou stránkou, pak ho všichni přijímáme. Každý musí v dnešní době nějak bojovat,“ uvedl obránce a odchovanec Zubrů Mikuláš Zbořil.

Kapitán Hanáků Jiří Krisl přiznal, že snížení platů znamená pro hráče velký zásah. „Klubu to však pomůže. Věříme, že se s tím nějak společně popereme, a že se situace dá co nejdříve do pořádku, aby vše mohlo fungovat, jak má,“ prohlásil důrazný zadák.

Útočník Jiří Goiš připomněl, že se přerovský klub stavěl k hráčům vždy výborně. Jak po profesní, tak po lidské stránce. „Nyní je na nás, abychom to klubu vrátili. Pan Pluháček a Hany (sportovní manažer Pavel Hanák – pozn. red.) s námi komunikovali a vše se snaží řešit. Bohužel, dnešní situaci nemohl nikdo předvídat ani se na ni připravit. Většina z nás má rodiny a další závazky, které musí platit. Platy v první lize jsou nesrovnatelné s extraligou, takže pro nás může být tato situace existenční. Všichni budeme spoléhat na avizovanou pomoc od státu pro OSVČ, případně na nějakou brigádu,“ řekl také.


Situace je kritická ale optimismus hráče neopouští

„Situace ohledně koronaviru mrzí dvojnásob, jelikož jsme letošní sezonu měli výborně rozehranou. Věřili jsme, že budeme v této době stále ve hře. Nicméně zdraví je přednější! Věřím, že to společně zvládneme a v další sezoně se sejdeme s našimi skvělými fanoušky na stadionu,“ doplnil Goiš.

„Situace je momentálně pro klub kritická. Uvidíme, jak se bude dále vyvíjet," podotkl Tomáš Pluháček.


Nezbývá než přerovským borcům držet palce, ať toto těžké obodbí přerovský hokej překoná a vydrží! Pro aktuální info sledujte stránky přerovských Zubrů na https://hokejprerov.cz/. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker