Důležité domácí body. Frýdek-Místek odjel z Přerova s prázdnou

Přerovské volejbalistky navázaly na výkon z utkání se Šternberkem a v souboji týmů z konce tabulky získaly důležité tři body. Sokolky porazily ve třech setech. V tabulce se na ně bodově dotáhly a ve zbývajících kolech mají šanci zabojovat o devátou pozici znamenající jistou záchranu v soutěži.

Necelé dvě stovky diváků sledovaly úvodní nápor hostujícího celku. Domácí hráčky brzy srovnaly krok a po bodové šňůře Zatloukalové šly do rozhodujícího trháku. Bojovnost, bloky a hra v poli zdobila domácí tým. V útoku jej táhla kapitánka Kotlabová. Malý zádrhel v koncovce kdy se nezdařilo proměnit setboly vyřešily za domácí hostující hráčky pokaženým servisem. 

Na vítězné vlně se domácí vezly i ve druhé sadě. Postupně se v útoku prosazovaly i další hráčky a set se odehrával v přerovské režii. Nic na tom nezměnilo ani střídání a zdržování hostujícího kouče. Vypracovaný náskok mohl přinést klid do koncovky, ale letos to bez klopýtnutí asi nejde. Hostující tým zabral, domácí naopak začal produkovat chyby. Při rozdíl jediného míče v samém závěru setu Frýdek-Místek opět zkazil podání a set zakončil úspěšný přerovský blok.

V počátku třetího setu byl stav vyrovnaný. V polovině setu se misky vah převážily opět na stranu domácích. Od stavu 10:8 domácí nepustily soupeřky prakticky k ničemu a zápas dovedly k zaslouženému vítězství.

Hodnocení zápasu se tentokrát pro svazový web s trenérem Vlčkem ujala univerzálka Veronika Tinklová.

Veronika Tinklová (univerzálka Volejbal Přerov): „Jsme rády za tříbodové vítězství. Dnes jsme hrály o bytí-nebytí a teď ty poslední zápasy jsou už jenom o tom, abychom vyhrály. Nechceme jít do baráže a hrajeme o všechno. Pořád jde o devátou příčku a my se chceme z toho posledního místa dostat.“ 

Radim Vlček (trenér VK Volejbal Přerov): „Jsem rád, že jsme dnes vyhráli a zdramatizovali boj o deváté místo. Ukázali jsme, že umíme hrát volejbal. Můžeme si užít vítězství 3:0, od pondělka začneme makat a já věřím, že to zvládneme, ale musí tomu věřit i hráčky. Pochvalu dnes zaslouží Šádková, naše odchovankyně, byla přínosem oba dva zápasy. A celý tým plnil dobře obranné povinnosti, což je základ.“

Do konce základní části zbývají tři kola. Domácí se vítězstvím bodově dotáhly na právě na Frýdek-Místek, který má zápas s Královým polem k dobru. Tyto dva celky svedou boj o devátou příčku znamenající záchranu v soutěži. Desátý celek bude čekat baráž. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker