Sigma má nového útočníka, skoro dvoumetrového Ismara Tandira z Bosny

První část úkolu je splněna. Do SK Sigma Olomouc přichází téměř dvoumetrový bosenský útočník Ismar Tandir, který během minulé sezóny nasázel v dresu slovenského Ružomberoku 9 branek v 17 odehraných zápasech. K Jakubu Yunisovi a Martinu Nešporovi tak přichází další hrot, který by měl především dávat branky.

Kádr chceme ještě doplnit o útočníka a středního záložníka,“ zaznělo z úst sportovního manažera Ladislava Mináře a trenéra Radoslava Látala na předsezónní tiskové konferenci. První část úkolu je splněna. Do SK Sigma Olomouc přichází téměř dvoumetrový bosenský útočník Ismar Tandir, který během minulé sezóny nasázel v dresu slovenského Ružomberoku 9 branek v 17 odehraných zápasech. K Jakubu Yunisovi a Martinu Nešporovi tak přichází další hrot, který by měl především dávat branky.

Na Andrově stadionu podepsal Tandir smlouvu na dva roky. K dokončení jeho transferu chybí už jen poslední legislativní kroky. „Jsme rádi, že jsme získali mladého perspektivního útočníka s výbornou postavou. Přejeme Izzymu, aby se u nás dobře cítil a dařilo se mu na hřišti," popřál novému hráči Minář.

Sigma nebude pro třiadvacetiletého útočníka prvním angažmá v České republice. Před odchodem do Ružomberoku nastoupil za Frýdek-Místek k 9 zápasům Fotbalové národní ligy, ve kterých vstřelil 5 branek.

Kromě bosenského pasu vlastní i americký, jelikož prošel akademií New Yorku Red Bulls hrající přední americkou soutěž Major League Soccer. Ještě během mládežnického věku odešel do Evropy, konkrétně do francouzského FC Sochaux. Rovněž si vyzkoušel angažmá v dalším americkém klubu Sacramento FC, také v islandském Breidabliku, v srbském Javor-Matis a v bosenském Sloboda Tuzla.

„Česká liga má více kvalit než ta slovenská, těším se na nové výzvy a práci pod osobností, jakou je trenér Látal. Zatím se s týmem sžívám, ale kluci v kabině mě přivítali dobře. Potřebuji se teď dostat do zápasového tempa a ukázat, že Sigmě mohu pomoct," řekl po podpisu smlouvy urostlý forvard.

V Sigmě oblékne dres s číslem 9.

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker