Víkendové zápasy v házené mnoho radosti nepřinesly

O prodlouženém víkendu měla většina mužstev díky reprezentační pauze volno. Mistrovské zápasy sehrály jen starší žáci, starší dorostenci a mladší dorostenky. Všichni zajížděly ke svým soupeřům. Své turnaje sehrály také oba týmy minižactva.

TJ Centrum Haná B : SK Žeravice 24:22 (13:11) 

Do Kostelce u Prostějova k zápasu s domácími, hrajícími pod hlavičkou Centrum Haná, cestovali starší žáci. Žáci SK Žeravice začali utkání lépe a poměrně rychle si vypracovali tříbrankové vedení. Postupem zápasu se hra nejen srovnala, ale převahu získali domácí hráči. Do poločasu se skóre otočilo ve prospěch kosteleckého týmu. V druhém poločase se zvrat v zápase nekonal a domácí uhájili těsnou výhru. „Výborně zahrál Josef Suchánek, který vynikal bojovností a byl také s devíti brankami naším nejlepším střelcem“ uvedl v hodnocení zápasu trenér Jiří Zubík. 

TJ Sokol Nové Bránice : SK Žeravice 39:23 (20:13)

V dohrávce třetího kola 2.ligy staršího dorostu byl soupeřem SK Žeravice Sokol Nové Bránice. Domácí tým byl v tabulce na čtvrtém místě s náskokem dvou bodů na hosty z Žeravic. Zápas tak mohl být vyrovnaným soubojem o přední příčky. Předpoklad se naplnil po prvních deseti minutách první půle. Od této chvíle měli více ze hry domácí, kterým se hra nedařila na žádném postu. Servítky si nebral po zápase trenér Karel Magrla. „Naše hra postrádala zájem a zaujetí. Výkon byl odevzdaný jak v útoku, tak v obraně“. Pozitivum se dá hledat v tom, že se do mužstva vrací kluci, kteří dlouho nehráli a netrénovali. „Vše ale musí nejprve zapadnout“, doplňuje hodnocení i pro minulý zápas Marek Kretek.

TJ Holešov: SK Žeravice 14:28 (6:13)

S puncem vedoucího týmu soutěže, jež zatím neztratil ani bod zajížděli mladší dorostenky k druholigovému utkání do Holešova. Domácí tým je na opačném pólu tabulky a výsledek se očekával jednoznačný pro hosty. První čtvrtina zápasu odpovídal papírovým předpokladům. Vedení 11:1 přineslo snad až velké uklidnění do hry žeravických děvčat. Za tohoto stavu se na palubovku samozřejmě více dostávají hráčky mimo základní sestavu. Soupeř stáhl poločasový výsledek na pro něj přijatelný sedmi brankový rozdíl. Drama se naštěstí nekonalo ani v půli druhé a výhra je poměrně jednoznačná. I přes výhru nebyl při hodnocení zápasu trenér Radek Čechák spokojen. „ Od holek to byl průměrný výkon, nenavázali na dobře odehraný zápas v Bohumínem. Dobrých bylo prvních 15 minut, pak se holky přizpůsobily tempu soupeře. K tomu zbytečné ztráty míče, nekoncentrovanost, špatné střelby. Proto je výsledek „pouze“ 14:28.“


Své turnaje mělo i minižactvo. V nově opravené hale ve Velké Bystřici se mladší střetli s domácími výběry A, B, Senicí na Hané a Tatranem Litovel. Utkání se hrála jako vždy bez počítání skóre, ale i tak je k vidění bojovná házená. Po skončení čekal stejným systémem turnaj i mini starší. Soupeřem jim byl domácí tým, Cement Hranice a Uničov. Oběma týmům patří pochvala za předvedené výkony.


Následující víkend je házenou nabitý.

Sobota 2.11.2019

9:00 SHC Maloměřice – SK Žeravice, 2.liga staršího dorostu

9:00 SK Žeravice – Házená Velká Bystřice, OLKSH mladších žaček, hala SK Žeravice

12:00 SK Žeravice – TJ Cement Hranice, OLKSH mladších žaček, hala SK Žeravice

14:00 SK Žeravice – TJ Cement Hranice, OLKSH mladších žáků, hala SK Žeravice

17:00 SK Žeravice – Sokol Horka nad Moravou, OLKSH mladších žáků, hala SK Žeravice


Neděle 3.11.2019

14:00 SK Žeravice – HBC Olomouc B, OLKSH starších žáků, hala Sparta Přerov, U Tenisu

16:00 SK Žeravice – TJ Sokol Velké Meziříčí, 2.liga žen, hala Sparta Přerov, U Tenisu

16:00 Sokol Ostrava – SK Žeravice, 2.liga mužů



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker