Již za 14 dní budou dobrovolníci opět uklízet Přerov, přidejte se!

Letošní již šestý ročník akce, „Ukliďme svět, ukliďme česko," se zaměří na okolí přerovských lagun. Akce se uskuteční v sobotu 19. září. Sraz je v 9 hodin u majáku.

Foto: Ilustrační obrázek

Již 6. ročník dobrovolnické eko-kampaně „Ukliďme svět, ukliďme Česko!“ se koná příští sobotu. Cílem akce je propojit různé zájmové skupiny lidí, od skautů přes školky až po politiky v zájmu společné věci – čisté přírody. Úklidová akce si klade také za cíl upozornit na dlouhodobě neřešenou problematiku černých skládek.    

Podzimním termínem úklidu se stala sobota 19. září. „V Přerově se letos zaměříme na okolí nádraží a přilehlých zákoutí. Tato oblast je často znečišťována zejména lidmi, kteří se zde procházejí nebo bezdomovci, ale i zahrádkáři. Právě zde jsou i taková místa, kde se tvoří černé skládky,“ shrnul pořadatel úklidové akce Jaromír Horký.

Sraz dobrovolníků je v 9 hodin u majáku. Akce se zúčastní přerovští Piráti, celá řada dalších dobrovolníků.

„Jediné, co dobrovolníci potřebují je teplé oblečení, které si mohou zašpinit. O pytle na odpad a rukavice se již postaráme, avšak pokud máte své ušetříme pro ostatní! Samozřejmostí je také dobrá nálada a odhodlání pomoci přírodě od odpadků,“ dodal Jaromír Horký.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker